De beste 1 april grappen

De beste 1 april grappen ‘Je veter zit los’ het is een van de meest gemaakte grappen op 1 april. Op 1 april is heel Nederland elk jaar weer op zijn hoede voor de meest vreemde grappen. De meeste mensen houden het bij kleine woordgrapjes, maar sommige schoppen het met hun grap zelfs tot de landelijke media. Ben je ook opzoek naar een goeie grap om een familielid, vriend of je baas in de maling te nemen? In dit artikel vind je een aantal leuke 1 april grappen met uitleg.

Grappendag

Voor de meeste mensen in Nederland staat de dag 1 april bekend als de dag van de beste grappen. Alles wat men ziet of leest wordt vaak in twijfel getrokken. Het is dus niet gemakkelijk om een goede grap uit te voeren aangezien veel mensen wantrouwend zijn. Hieronder volgen de beste 1 april grappen die men kan uitvoeren.

Hoofdprijs Loterij - 1 april grap

Uitleg

Er komt een zogenaamde presentator van een TV-programma aan de deur bij het slachtoffer van deze grap. De presentator doet alsof het slachtoffer een enorme geldprijs heeft gewonnen en vraagt of hij/zij even mag binnen komen. De zogenaamde presentator heeft een grote gouden enveloppe in handen. Het is de bedoeling dat de presentator het een beetje spannend maakt, bijvoorbeeld door te vragen wat het slachtoffer met een eventuele grote geldprijs zal gaan doen. Zodra de spanning is opgelopen moet het slachtoffer de ‘cheque’ uit de gouden enveloppe trekken. Helaas voor het slachtoffer staat er geen geld bedrag op de cheque, maar hierop staat dan ‘De beste 1 april grap’.

Uitvoering presentator

Laat iemand een rode jas aantrekken en geef hem of haar een bos bloemen en een grote gouden enveloppe. Zorg er wel voor dat het slachtoffer de presentator niet kent. Om het realistischer te maken kun je nog een man met camera en microfoon erbij zetten, zodat het een echte filmploeg lijkt.

Moeilijkheidsgraad: Kan lastig zijn
Amusementswaarde: Bovengemiddeld, maar een tikkeltje gemeen

Geen krant in de brievenbus

Uitleg

Voor deze grap moet je iemand kennen die standaard de krant leest en deze niet wil missen op de vroege morgen. Je raad het dus al, voordat de krantenbezorger langs komt, pak jij snel de krant uit de brievenbus en verstopt deze. Het slachtoffer zal enorm gefrustreerd zijn dat hij of zij geen krant heeft deze ochtend.
Nog makkelijker is om een briefje op de brievenbus te plakken met de boodschap dat er geen krant bezorgd hoeft te worden.

Moeilijkheidsgraad: Erg simpel
Amusementswaarde: Erg laag

Verwarring om het computer bureaublad

Uitleg

Als iemand bezig gaat met de computer op 1 april dan kun je de volgende grap uithalen. Maak een screenshot van het bureaublad (met de knop ‘Printscreen’ op het toetsenbord). Plak deze vervolgens in het programma 'Paint', draai de afbeelding 180 graden, en sla het dan op. Klik met de rechtermuisknop op je zojuist opgeslagen bestand en kies ‘Als bureaublad achtergrond gebruiken’. Verwijder nu ook nog alle pictogrammen van het bureaublad. Ga vervolgens op de computer naar het bureaublad, klik met de rechtermuisknop op een willekeurige plek op je bureaublad. Klik dan in het venstertje op ‘Schermresolutie’. Verander nu de schermstand in ‘Liggend(gespiegeld)’. Als je het bovenstaande hebt uitgevoerd, zal het slachtoffer van je grap in eerste instantie een normaal bureaublad zien. Wanneer hij of zij met de muis zal gaan werken zal blijken dat het niet werkt zoals hij/zij gewend is. Waarschijnlijk zal het slachtoffer toch proberen om iets aan te klikken op het bureaublad, dit gaat echter niet omdat men naar de screenshot kijkt. Je slachtoffer zal bij deze 'beste 1 april grap' dus volledig in verwarring raken.

Moeilijkheidsgraad: Behoorlijk makkelijk
Amusementswaarde: Vrij hoog

Omwisselen - De klassieke 1 april grap

Uitleg

Wissel een la of bepaalde ringband map om van het slachtoffer. Het slachtoffer zal even in verwarring raken en er niks van snappen. Een heel simpele grap, maar het toch wel even leuk zijn. Zo kan het bijvoorbeeld erg grappig zijn om de bestekbak om te wisselen met een andere la in de keuken, hierdoor treedt er veel verwarring op bij verschillende mensen die de bestekbak willen gebruiken. Ook het suiker- en zoutpotje omwisselen kan amusement opleveren.

Moeilijkheidsgraad: Super simpel
Amusementswaarde: heel kort en behoorlijk matig

Telefoon grap

Uitleg

Op het internet zijn genoeg websites te vinden die belgrappen verzorgen. Bij een bel grap neem je iemand in de maling via de telefoon. Je koopt eigenlijk een grap voor iemand anders. Je geeft het nummer door van het slachtoffer en soms wat gegevens van het slachtoffer aan het bedrijf dat de belgrappen verzorgd. Dit bedrijf belt vervolgens jou slachtoffer op en zal op een heel reële manier een bepaalde grap uithalen.
Er wordt bijvoorbeeld een jongen (het slachtoffer) gebeld door een andere jongen (het bedrijf dat de grap verzorgd). Het slachtoffer zal er van worden beschuldigd dat hij met de vriendin van de beller naar bed is geweest. Het slachtoffer weet natuurlijk van niks, maar voelt zich wel behoorlijk in de maling genomen wanneer hij na een lang telefoongesprek hoort dat het een 1 april grap blijkt te zijn. Tijdens dit soort grappen kan degene die de grap heeft gekocht bijna altijd meeluisteren hoe het slachtoffer in de maling wordt genomen.
Deze grappen zijn het hele jaar door te bestellen, dus niet alleen op 1 april. Klik hier voor een goede website voor dit soort grappen.

Moeilijkheidsgraad: Erg makkelijk
Amusementswaarde: Vaak erg hoog

Computer op 1 april op afstand bestuurbaar

Uitleg

Door het programma 'Teamviewer' te downloaden en te installeren op je PC en smartphone, wordt het mogelijk om een pc op afstand te besturen. De teamviewer app is beschikbaar op Android toestelen en Iphone, Ipad en Ipod touch. Volg de stappen tijdens de installatie van Teamviewer op de computer en zet een verbinding op tussen je smartphone en pc. Nu kun je van je smartphone de computer volledig versturen via de internetverbinding.
Je raad het al, ook hiermee zijn erg goede 1 april fratsen mee uit te halen. Stuur iemand bijvoorbeeld een mailtje met daarin een bijlage die gedownload moet worden. Zodra het slachtoffer van deze grap het bestand download, begin jij met het besturen van de pc op je smartphone. Het slachtoffer van de grap zal zich rot schrikken en bang zijn dat hij of zij iets verkeerds heeft gedownload.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld, de voorbereiding kan alleen wat lastig zijn
Amusementswaarde: Hoog
© 2012 - 2024 Ruttger, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
1 april! De grootste grap1 april! De grootste grapIedereen heeft vast weleens iemand voor de gek gehouden op 1 april of misschien ben jezelf voor de gek gehouden. De apri…
De GroentekalenderDe GroentekalenderWe willen het tegenwoordig allemaal veel vaker: zo vers mogelijk eten. Alleen zijn we het niet meer zo gewend. Regelmati…
1 april, Alva verliest zijn bril1 april, Alva verliest zijn brilHet is voor iedereen volstrekt onduidelijk waarom 1 april de dag is om zoveel mogelijk mensen voor de gek te houden. Een…
De oorsprong van VerzenderkensdagDe oorsprong van VerzenderkensdagWie denkt dat alleen Nederlanders elkaar op 1 april voor de gek houden, heeft het mis. Ook in België kennen ze dit gebru…

Mod Podge – een must voor de hobbyistMod Podge is een speciale lijm die je ook als afdichtmiddel of als een soort finish (afwerking) kunt gebruiken. Er zijn…
Recycle je wijnflessen: creatief en hergebruikRecycle je wijnflessen: creatief en hergebruikSoms is het leuk om oude voorwerpen die je normaal zou weggooien, te hergebruiken. Met een beetje creativiteit geef je j…
Ruttger (31 artikelen)
Laatste update: 30-03-2013
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Hobby
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.