Guinness Book Of Records

Guinness Book Of Records Het Guinness Book of Records is een boek dat elk jaar wordt uitgegeven. Het bevat allerlei officieel erkende records.

Geschiedenis

Al in 1955 werd het Guinness Book of Records uitgegeven, zoals de naam al doet vermoeden kwam het initiatief bij de Guinness-brouwerij vandaan. Het boek ontstond door een discussie over de snelste vogel ter wereld, Ross McWhirter en Norris McWhirter onderzochten dit geval en publiceerden het. Het boek werd een grote hit en voortaan werd het boek elk jaar uitgegeven.

In de eerste jaren werden vooral bestaande records gepubliceerd, zoals natuurkenmerken en records van dieren. Denk hierbij aan records als de hoogste berg (Mount Everest, 8850 meter,) het snelste landdier (cheeta) etc. Tegenwoordig staan menselijke records meer centraal.

Het Guiness Book of Records is na de Bijbel het meest verkochte boek ter wereld, iets dat ook een record genoemd kan worden!

Opvallend is dat er inmiddels zoveel records zijn, dat ze niet meer allemaal gepubliceerd kunnen worden. Elk jaar wordt er dus een selectie gemaakt uit de gigantische database.

Gekke records

  • Meeste kakkerlakken gegeten in één minuut: 36
  • Hoogste gewicht opgetild met de tong: 11.025 kg
  • Duurste spijkerbroek ooit: 60.000 dollar
  • De kleinste Koran: 1.7 x 1.28 x 0.72 cm
  • Grooste omelet: 2.95 ton
  • Hoogste sprong van een varken: 70cm
  • Meeste boeken achterstevoren geschreven: 56
  • Duurste mobieltje: 1 miljoen euro

Zelf in het boek komen

Denk je dat jij het in je hebt om een bestaand record te verbeteren of een nieuw record te vestigen? Via de officiële site van het Guinness Book of Records kun je je opgeven. Dit is belangrijk want het record moet officieel vastgelegd worden als je in het boek wilt komen.
© 2007 - 2024 Funkyfish, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dierenrecords - dieren in het Guinness Book of RecordsIn het Guinness Book of Records worden internationale records en bijzondere prestaties vernoemd. Een deel van deze prest…
Diana Ross de zangeresDe carriere van Diana Ross als soulzangeres is een Amerikaanse droom. Ze is een wereldster, een diva en een van de succe…
Biografie: Beach BoysBiografie: Beach BoysDe Beach Boys zijn ontstaan in 1961 en opgericht door Brian Wilson, Dennis Wilson, Carl Wilson, Mike Love en Al Jardine.…
Wie is de kleinste mens ter wereld? Lijst met kortste mensenJe kan zo onder een tafel lopen maar kan niet op een normale barkruk gaan zitten? Je voelt je vast klein, maar zo klein…

Papier, zelf makenVroeger was het heel normaal dat iedereen, die het zich kon permitteren en die kon schrijven, zijn eigen papier maakte.…
Japanse Puzzels - KakuroJapanse Puzzels - KakuroKakuro is net als bijvoorbeeld de overbekende Sudoku, een Japanse Puzzel. Een Kakuro is een combinatie van Sudoku, Zweed…
Bronnen en referenties
Reacties

Paul Blom, 26-09-2014
Is er een editie van het Guiness boek waar het volgende officiele record is opgenomen: snelste acceleratie van 0-100km/u van een electrische auto.
Zo ja, welke editie is dat dan Reactie infoteur, 28-09-2014
Hi Paul, sorry, dat zou ik echt niet durven zeggen. Succes!

Gerard Wijtemans, 09-09-2009
Mag laura dekker ook in het boek of is ze te jong voor een vermelding ik had zo iets op gevangen? Reactie infoteur, 11-09-2009
Hoi Gerard,

Tja, een record is een record… Ik weet dit eerlijk gezegd niet! Maar laten we eerst alle commotie maar even afwachten!

Anouk, 16-04-2009
Hallo,

Op school hebben wij het thema Guinness Book Of Records

Ik heb hier een paar vragen:

1.Hoeveel records staan erin?
2.Wat zijn de records
3.Is het boek voor kinderen of volwassenen of alebei?
4.hoeveel mensen doen er aan mee

Graag de antwoorden!
Anouk Eijbergen, Kim Sesbergen, Lineke Schelhaas:-) Reactie infoteur, 17-04-2009
Hallo,

1. Geen idee, heel veel in ieder geval!
2. Er zijn talloze records, dus die kan ik hier niet allemaal opnoemen…
3. Het boek is voor jong en oud leuk om te lezen
4. Dat verschilt, je kunt een recordpoging in je eentje doen of juist met een heel grote groep mensen

Succes!

Fred Heering, 02-09-2008
Graag zou ik in verbinding komen met het GBR om informatie te krijgen aangaande de voorwaarde waaraan een recordpoging moet voldoen. Wij willen een poging wagen het langste schilderij ter werel maken. Graag een reactie.
Hartelijk dank, B.F. Heeirng Reactie infoteur, 03-09-2008
Hallo,

Bij mijn weten heeft GBR geen Nederlandse contactgegevens dus ik raad je aan even op de officiële site te kijken voor contactgegevens.

Succes!

Mich, 15-08-2008
Hallo beste, kunnen jullie mij zeggen wie het recordhouder is van Rietjes in mond
en ook hoeveel rietjes waren dat? Reactie infoteur, 18-08-2008
Hallo Mich,

Ik werk zelf niet voor het Guinness Book of Records dus zulke specifieke informatie heb ik helaas niet. Ik raad je aan om via de officiële site contact op te nemen om dit zo te achterhalen. Succes!

Kerstens, 01-05-2008
Kunnen jullie mij het reglement van het kaartrecord toesturen of waar moet ik dat aanvragen in het nederlands a.u b
kaartspelen bedoel ik met 4 spelers om het record te kunnen verbeteren
alvast bedankt voor het antwoord Reactie infoteur, 02-05-2008
Hallo,

Voor zover ik weet loopt alles via de officiele site van het Guinness book of Records en is er geen Nederlandse site. Probeer eens contact op te nemen via de Engelstalige site, zij zullen daar zeker inzicht in hebben!

Groeten en succes!

Jolanda, 20-02-2008
Kunnen jullie mij misschien ook een nederlandse link geven voor het Guiness Book of Records, want ik kan alleen maar een engelse versie vinden. Helaas weet ik niet hoe ik mijn eventuele record in het engels moet omschrijven. Groetjes Jolanda Reactie infoteur, 21-02-2008
Hallo Jolanda,

Bij mijn weten is er geen Nederlande link. Neem anders eens contact met het bedrijf op via de officiele website, zij zullen je zeker kunnen helpen! Succes!

Funkyfish (226 artikelen)
Laatste update: 16-01-2020
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.