Vajazzling en Pejazzling bling bling voor de edele delen

Vajazzling en Pejazzling bling bling voor de edele delen Vajazzling is een hype die is overgewaaid vanuit Amerika en het betekent niet meer dan glinstersteentjes op je edele delen plakken. Je kunt het zelf doen, maar er zijn ook salons waar je het kunt laten doen, zoals je ook jezelf kunt scheren en dat laten doen bij een schaamhaarkapper. Het wordt de meest sexy onderbuikdecoratie genoemd, het is versieren van de venusheuvel met bling bling, zoals steentjes van Swarovski. De mannelijke variant wordt pejazzling genoemd, de versierde onderbuik.

Vajazzling en pejazzling

Het is een mooi woord, vajazzling. Het eerste deel is afgeleid van vajayjay, dat straattaal is voor vagina. Het laatste deel komt van bling, de glinstersteentjes die voor de versiering worden gebruikt. De beide delen zijn samengevoegd in het versierende vajazzling. In Amerika is de versiering van je venusheuvel met glinstersteentjes sinds 2010 opkomend. Swarovski heeft er een nieuwe bron mee aangeboord. Intussen zijn er salons en webshops waar je je kunt laten behandelen en waar je de spulletjes kunt kopen om zelf aan de slag te gaan of je vriendinnen op een vajazzling kunt trakteren. In Nederland zijn er professionele salons in de grote steden, ondermeer in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Versieren

Om de Swarovski steentjes aan te kunnen brengen moeten er een paar voorbereidingen worden getroffen. De huid moet glad zijn, zodat er aan de versiering een Brazilian wax voorafgaat. Daarna wordt de huid goed schoongemaakt en gedroogd. Er zijn heel veel vajazzling motieven in de handel, van vlinders tot Valentijnshartjes, van kerstversiering tot lieve woordjes, het is creatief en ondeugend en het brengt een boodschapje over. Wie gevajazzeld wil worden kan het motiefje zoeken dat bij haar en haar partner past.

Zelfplakkende kristallen

De kristallen motieven zitten op een folie geplakt. De steentjes zijn zelfplakkend en kunnen zo vanaf de folie op de huid worden aangebracht. De kristallen moeten daarna nog even met de hand worden verwarmd, zodat ze goed op de huid hechten.
Er zit speciale lijm onder de steentjes, die dermatologisch getest is. Die lijm levert normaal gesproken geen huidproblemen op.

Nawerk

Zodra het patroontje goed op de huid vast zit kan nog wat nawerk gedaan worden met losse kristallen en dan is de vajazzling klaar en zit er bling bling op je venusheuvel of waar je het maar wilt hebben.

Geen strakke kleding

Als je vervolgens niet al te strakke kleding draagt, zodat er zo weinig mogelijk wrijving is, kan de decoratie dagen blijven zitten. Het plakwerk is niet permanent. Afhankelijk van de wrijving wordt er gerekend op twee tot zeven dagen.

Punten van aandacht voor het plakken van de bling bling

Vajazzling is leuk en niet al te ingewikkeld. Als je het bij jezelf doet zijn er een paar puntjes ter aanmoediging;
 • Het aanbrengen van de kristallen kost een minuut of twintig;
 • een geoefende vajazzler doet het in vijf minuten;
 • kies voor de eerste keer een eenvoudig patroon;
 • verwijder het schaamhaar;
 • wacht na het waxen enige tijd voordat je de steentjes opbrengt;
 • kies een ontwerp: voor beginners zijn er kant en klare ontwerpen, professionals kunnen hun eigen ontwerp maken en daar de losse steentjes bij kiezen;
 • zorg dat de huid schoon en droog is, huidhygiëne is belangrijk;
 • verwijder de folie van de steentjes en plak de ze volgens het ontwerp;
 • druk de kristallen ongeveer tien seconden lang aan;
 • er kan extra lijm worden aangebracht met een penseeltje om de steentjes extra stevig te laten plakken;
 • ga eerst staan en doe dan je slipje aan;
 • wees na de vajazzling voorzichtig met huidverzorgende middelen op en rond de versiering, om de levensduur van het plakwerk te verlengen.

Bron: SwarovskiBron: Swarovski

Toilet

Het advies van de deskundigen is om de steentjes op de venusheuvel en niet op de schaamlippen te plakken. Daar willen ze niet zo goed blijven zitten en dan verdwijnen ze met het toiletpapier in de wc.

Liefde

De laatste decennia is de liefde voor de eigen vajayjay bij vrouwen gegroeid. Er wordt zorg aanbesteed en velen zijn trots op hun persoonlijke juweel. De trend om de venusheuvel te versieren past daar bij. Vajazzling is de opvolger van de bijzondere haarmode van onderen en de piercings. Een ander modeverschijnsel is om je venusheuvel te bedekken met een pruik, de merkin. Ook kennen we vatooing, een kleine permanente of tijdelijke tatoeage op de bikinilijn.

Kristallen van Swarovski

De kristallen zijn in allerlei maten en kleuren te verkrijgen. Swarovski heeft er een decoratielijn voor ontwikkeld. Het merk dat bekend is van zijn geslepen kristal levert luxe producten die opzichzelfstaande objecten zijn of die onderdeel vormen van decoraties.
De moedermaatschappij Swarovski AG werd opgericht in 1895 en heeft het hoofdkantoor in Wattens, Oostenrijk.

Daniel Swartz

Daniel Swarovski, die eigenlijk Daniel Swartz heette, was de stichter van Swarovski AG. Hij werd geboren in Noord-Bohemen (nu onderdeel van de Tsjechische Republiek) in een familie die al bekend was vanwege fijne glasproducten. Zijn vader was eigenaar van een glasfabriekje waar hij zelf werkte als glassnijder. Daniël leerde veel in het bedrijf van zijn vader en bekwaamde zich op jonge leeftijd in het snijden van glas. Machines die het kristalglasbewerken vergemakkelijkten werden ontwikkeld. Dat was in 1892. Drie jaar later werd het Swarovski bedrijf opgericht, dat sindsdien een traditie opbouwde van glas sculpturen, miniaturen, sieraden, couture, kroonluchters en interieur. En nu glinsteren Swarovski kristallen op de venusheuvel en op de mannelijke onderbuik of het lid.

Lees verder

© 2014 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ontharen: Brazilian waxOntharen: Brazilian waxWel of geen schaamhaar? Het is de laatste decennia steeds meer de norm geworden om schaamhaar te elimineren. Ook voor wa…
Wonen: "bling bling" mag weerTen tijde van economische recessie en daarmee gepaard gaande grotere werkeloosheid, gaan we het collectief meer in en om…
De Brazilian waxDe Brazilian waxBrazilian waxing is sinds een tijdje zeer populair in Nederland. Het is een manier van ontharen die in Brazilië is bedac…
Super trendy: pimp je venusheuvelSuper trendy: pimp je venusheuvelLichaamsversieringen door middel van inkt en sieraden bestaat al eeuwen lang en wordt steeds populairder bij jong en oud…

Handtekeningen van bekende personen verzamelen en verkopenHandtekeningen van bekende personen verzamelen en verkopenEr kan veel geld worden verdiend met de handel in handtekeningen. Een handtekening van de Argentijnse spits Lionel Messi…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: 530096, Pixabay
 • http://unitedqueensmagazine.wordpress.com/2014/07/16/bedroom-secrets-of-a-queen-miss-pretty-pussy/ geraadpleegd op 2 september 2014
 • http://www.delete-waxing.com/vajazzling geraadpleegd op 2 september 2014
 • http://skonhetsredaktorerna.se/author/petwei/page/37/ geraadpleeghd op 2 septemebr 2014
 • http://store.vajazzling.com/node?page=2 geraadpleegd op 2 september 2014
 • http://www.schaamhaarmode.nl/nieuws.php?artikel=128 geraadpleegd op 2 september 2014
 • http://www.vrouwonline.nl/sex-relatie/vagina/bonte-beestenboel-op-je-vagina geraadpleegd op 2 september 2014
 • Leeuwarder Courant 23 augustus 2014
 • http://www.ad.nl/lifestyle/pejazzling-is-hot-versier-je-penis-eens-met-kristallen~a5558956/ Geraadpleegd op 11 april 2017
 • Afbeelding bron 1: Swarovski
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 18-04-2019
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.