recensie

The Secret voor gevorderden - Boekrecensie

Wist je dat het mogelijk is om al je doelen te bereiken? Wist je dat je je verlangens onmiddellijk kan inwilligen. Advanced Cosmic Ordering: Unlock the Secret to a Happier, Wealthier and More Fulfilling Life! Van Bradley Thompson is een boek voor zowel beginners als gevorderden dat je uitlegt welke stappen je moet ondernemen om je al je wensen te laten uitkomen.

Wat is Cosmic Ordering of The Secret en welke doelen kan je ermee bereiken?

Cosmic Ordering / The Secret is een techniek die zegt dat het gebruik van je hersenen en gedachten op een bepaalde manier ervoor zorgt dat al je verlangens kunnen worden ingewilligd en dat je al je doelen op zeer korte tijd kan bereiken. “Plotseling doen er zich gelegenheden en toevalligheden voor die voordien onbestaande waren,” zegt Bradley Thompson in zijn boek Advanced Cosmic Ordering: Unlock the Secret to a Happier, Wealthier and More Fulfilling Life! “Goede dingen beginnen te gebeuren in je leven en doelen worden – soms zelfs op spookachtige wijze – bereikt.”

Enkele voorbeelden van welke doelen je via Cosmic Ordering / The Secret kan bereiken zijn:
 • Een goede gezondheid
 • Een vaste relatie
 • Veel vrienden
 • Geld
 • Een baan
 • Een zeldzaam stuk antiek
 • Inspiratie
 • Zelfvertrouwen
 • Een goede parkingplaats

Het eerste deel van het boek Advanced Cosmic Ordering: Unlock the Secret to a Happier, Wealthier and More Fulfilling Life! legt uit wat Cosmic Ordering / The Secret precies is, welke doelen je ermee kan bereiken en welke misvattingen over het onderwerp de ronde doen. Bradley Thompson geeft onder andere een antwoord op de vragen:

 • Welke doelen kan je met Cosmic Ordering / The Secret bereiken?
 • Is het mogelijk om met Cosmic Ordering / The Secret de lotto te winnen?
 • Hoelang moet je wachten alvorens je wensen uitkomen?
 • Zijn er specifieke stappen die je moet volgen om je verlangens te kunnen inwilligen?
 • Zijn de resultaten die je met Cosmic Ordering / The Secret bereikt niet gewoon het resultaat van concentratie en inzet?
 • Kan Cosmic Ordering / The Secret wetenschappelijk worden bewezen?
 • Welke misvattingen doen de ronde over Cosmic Ordering / The Secret?
 • Wat moet je weten en kunnen alvorens met Cosmic Ordering / The Secret te beginnen?

Cosmic Ordering in 7 stappen

Voor gevorderden is er waarschijnlijk niets nieuws wat betreft de 7 stappen die je moet doorlopen om via Cosmic Ordering / The Secret je doelen te bereiken. Wel nieuw is de aandacht die Bradley Thompson besteedt aan het creëren van de juiste basis om je wensen te laten uitkomen. Het boek is daarom vooral interessant voor diegenen die al met de verschillende stappen hebben geoefend, maar die niettemin geen of weinig resultaten hebben behaald. “De meeste mensen hebben er geen problemen mee om onbelangrijke doelen te bereiken. Het is pas als we emotioneel gebonden zijn aan een doel of wens, dat de kanalen geblokkeerd geraken,” aldus Thompson. “Als Cosmic Ordering voor jou niet lukt, betekent dit dat je eerst innerlijk werk zult moeten verrichten om bepaalde emoties en vooroordelen los te maken en te laten gaan.” Zo gaat hij dieper in op de voor- en nadelen van verschillende technieken zoals EFT (Emotional Freedom Technique), hypnose, NLP (Neuro-Linguistic Programming), etc

Cosmic Ordering / The Secret op maat

In het derde deel van zijn boek Advanced Cosmic Ordering: Unlock the Secret to a Happier, Wealthier and More Fulfilling Life! kijkt Bradley Thompson per onderwerp naar de problemen die zich bij het inwilligen van je diepste verlangens kunnen voordoen en welke precieze stappen je moet ondernemen om je wensen te laten uitkomen. Zijn aandacht gaat vooral naar die doelen waar de meeste mensen een emotionele binding mee hebben en die dus moeilijker te bereiken zijn: gezondheid en welzijn, liefde en relaties, carrière, financiële zekerheid en levenservaring.

Conclusie

Advanced Cosmic Ordering: Unlock the Secret to a Happier, Wealthier and More Fulfilling Life! van Bradley Thompson is vooral nuttig omdat het de lezer duidelijk maakt dat het inwilligen van verlangens niet mogelijk is zolang je emotionele gezondheid niet optimaal is. Het boek heeft echter ook één belangrijk nadeel. De auteur slaagt er namelijk niet in het nodige vertrouwen te geven in het systeem, waardoor minder zelfzekere mensen waarschijnlijk gemakkelijk de hoop zullen opgeven. Sommige delen van het boek doen je zelfs letterlijk slecht voelen en halen je energie direct naar beneden. En laat dit nu net het tegenovergestelde zijn van wat dit boek hoopt te verwezenlijken.
© 2009 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
The Secret: Your wish is my commandThe Secret: Your wish is my commandJe vindt het boek terug in alle bestseller-lijsten ter wereld en ook in de meest modale boekhandel lacht de prachtige co…
Kenmerken van een RecensieHet schrijven van een recensie is vereist op bijna alle middelbare scholen. Bij het vak Nederlands wordt hier vaak veel…
De recensie van Biblion, waarom belangrijk?De recensie van Biblion, waarom belangrijk?Heb je een boek uitgebracht? Dan is de kans groot dat er een recensie van je boek wordt geschreven door Biblion. Deze re…
Wat is The Secret?In de media horen we er steeds meer over en het begint zelfs een hype te worden; The Secret. Maar wat is dat nu eigenlij…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 18-10-2009
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Boeken
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.