recensie

Boekrecensie - Ik stond laatst voor een poppenkraam, Mosterd

In dit boek vertelt een moeder over haar dochter Maria die in handen valt van een loverboy. Haar dochter zit net op de middelbare school als ze Manou tegenkomt, een loverboy die haar dochter manipuleert. Binnen de kortste keren doet Maria alles wat Manou zegt en lijkt ze geen eigen wil meer te hebben. Lucie, haar moeder, is radeloos en weet niet wat er aan de hand is.

Gegevens van het boek

  • Auteur: Lucie mosterd
  • Uitgeverij: van Gennep
  • Eerste druk: februari 2009
  • Bladzijden: 224
  • ISBN: 978 90 5515 9932

Over de auteur: Lucie mosterd

Lucie Mosterd is de moeder van Maria Mosterd. Maria Mosterd heeft al eerder haar verhaal verteld in haar boek Echte mannen eten geen kaas. Hierin beschrijft zij hoe ze in handen valt van een loverboy en wat zij allemaal voor hem moet doen en helemaal in zijn ban komt. Als vervolg op Echte mannen eten geen kaas heeft zij het boek Bindi geschreven.

Het verhaal van ik stond laatst voor een poppenkraam

Maria, de dochter van Lucie, gaat naar de middelbare school net als ieder meisje van haar leeftijd. Al op de eerste dag komt ze loverboy Manou tegen, ouder dan Maria met een eigen auto en Maria is onder de indruk. Langzaam zoekt Manou toenadering tot Maria tot ze volledig in zijn ban is.

Zij gaat zelden naar school en moet voor Manou allerlei klusjes opknappen, dit varieert van pakketjes rondbrengen met drugs/geld, met jongens naar bed, toekijken hoe hij andere jongens straft en later ook andere meisjes ronselen voor dezelfde praktijken.

Haar moeder weet niet wat er met haar aan de hand is, kan haar niet bereiken en heeft geen idee wat er allemaal echt speelt. Zij denkt dat haar dochter iedere dag op school zit. Manou komt zelfs bij Maria thuis en haar moeder vindt het een aardige jongen.

Later in het boek vertelt Lucie hoe moeilijk het is voor Maria om uit de klauwen van Manou te komen, ze is volledig gehersenspoeld. Ook bij hulpverleners kloppen ze tevergeefs aan, niemand lijkt te weten wat ze er precies mee aan moeten.

Recensie van Binkies

In het boek vertelt Lucie haar ervaringen vanaf het moment dat Maria naar de middelbare school gaat en al snel in handen valt van een loverboy. Lucie heeft lange tijd niets in de gaten merkt alleen dat er iets is maar kan Maria niet bereiken, zij laat niets los. Hoe verder je in het boek komt des te verbaasder wordt je, het is afgrijselijk als je dochter dit mee moet maken.
Om Maria uit handen van de Loverboy Manou te krijgen heeft nogal wat voeten in de aarde. Ook haar gesprekken met de diverse hulpverlenersinstanties belicht Lucie en het blijkt dat er hier aan ervaring en juiste begeleiding nogal wat te kort schiet.Het verzuimbeleid van school stelt Lucie ook aan de tand. Lucie heeft nooit gehoord dat haar dochter spijbelde terwijl ze maar zelden op school kwam.

Het is een waargebeurd, schokkend verhaal wat je zeker gelezen moet hebben als je het boek Echte mannen eten geen kaas gelezen hebt. Indrukwekken en vlot te lezen. Voor iedereen die te maken heeft met meisjes in de puberleeftijd een aanrader.
© 2009 - 2020 Binkies, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Koken op Ameland – recepten van eilandersrecensieKoken op Ameland – recepten van eilanders‘Koken op Ameland’ is een boek, waarin de samenstellers een aantal recepten bijeen hebben gebracht om die te koppelen aa…
De ideale vrouw is een bitch - Sherry ArgovrecensieDe ideale vrouw is een bitch - Sherry ArgovHet boek De ideale vrouw is een bitch van Sherry Argov is een handig boek voor iedereen die in een relatie zit of er gra…
Testosteronbooster: bijwerkingen, voordelen en de nadelenTestosteronbooster: bijwerkingen, voordelen en de nadelenMet een testosteronbooster is het mogelijk om uw testosterongehalte te verhogen. Hierdoor kunt u meer energie, kracht en…
Hoe is de pizza ontstaanWat is jouw favoriete pizza? Kaas? Hawaï? Salami? Smaken verschillen, maar bijna iedereen vindt pizza heel erg lekker. W…

Boekrecensie: Israel een echo van eeuwigheid - A. J. HeschelrecensieBoekrecensie: Israel een echo van eeuwigheid - A. J. Heschel'Israel, een echo van eeuwigheid' is een boek van Abraham Joshua Heschel uit 1995 (oorspronkelijk 1967). Dit boek is ges…
recensieBoekrecensie: Moord in de kibboets - Batya GurMoord in de kibboets is een spannende Israëlische klassieke detective (whodunit) van Batya Gur uit 1998 (reza bakiboets,…

Reageer op het artikel "Boekrecensie - Ik stond laatst voor een poppenkraam, Mosterd"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Binkies
Gepubliceerd: Augustus 2009
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Boeken
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.
Schrijf mee!