InfoNu.nl > Hobby en Overige > Boeken > Boekrecensie: Thuis in Virgin River - Robyn Carr
recensie

Boekrecensie: Thuis in Virgin River - Robyn Carr

Thuis in Virgin River is het eerste boek in de 'Virgin River' reeks, dat in 2014 opnieuw is uitgebracht, met een nieuwe titel en een nieuwe kaft. Thuis in Virgin River gaat over Mel, die na het overlijden van haar man weg wil uit Los Angeles en in Virgin River een nieuw en rustig bestaan op wil bouwen.

Zakelijke gegevens

  • Titel: Thuis in Virgin River
  • Schrijver: Robyn Carr
  • Uitgeverij: Harlequin
  • ISBN: 9789034754394
  • Jaar: 2014

Inhoud

Mel neemt een baan aan als verpleegster in Virgin River, als ondersteuning van de ouder wordende plaatselijke arts. Ze wil weg uit Los Angeles, waar ze haar man is kwijtgeraakt door het vele geweld in de buurt. Dat geweld en ook drugsgebruik zag ze vaak ook in haar werk als verpleegster in het ziekenhuis in Los Angeles. In Virgin River hoopt ze op een rustiger leven en een rustigere baan. Maar als ze aankomt bij de blokhut die haar belooft is, blijkt het in niets te lijken op het mooie, goed onderhouden huisje van de foto’s. Ook blijkt dat de plaatselijke arts helemaal niet zit te wachten op ondersteuning. Aangezien ze in haar cabrio al in de modder vast was komen te zitten en het al donker is, besluit ze om één nachtje te blijven en de volgende ochtend meteen te vertrekken. Dit was niet wat ze voor ogen had, toen ze besloot om haar leven in Los Angeles op te geven.

Maar als ze de volgende ochtend een vondeling ziet liggen op de stoep van de arts, voelt ze zich genoodzaakt om tijdelijk te blijven en voor het meisje te zorgen. En aangezien ze ook verloskundige is en de plaatselijke arts niet meer zo soepel is in het begeleiden van bevallingen, besluit ze nadat de vondeling een thuis heeft gevonden, om nog even langer te blijven en de bevallingen van een hoogzwangere vrouw nog te begeleiden.

Hoe langer Mel in Virgin River blijft, hoe meer ze tot de ontdekking komt dat ze zich daar wel thuis begint te voelen, mede door Jack, de bareigenaar, die er altijd is en haar gevoelens laat voelen, die ze dacht nooit meer te kunnen voelen. Ook komt ze erachter dat het leven in een klein dorpje niet zonder gevaar is. Niet alleen is het eerste ziekenhuis bijna een uur rijden, ook zijn er in de bossen rondom het dorp wietplantages met de daarbij behorende figuren en gevaren. Toch begint Mel zich steeds meer thuis te voelen in het dorpje Virgin River. Zal ze dan misschien toch het geluk hier kunnen vinden? Misschien zelfs met Jack?

Beoordeling

Het verhaal begint wanneer Mel in haar cabrio op weg is naar de blokhut in Virgin River en in de modder vast komt te zitten. Daar wordt ze door een knorrige inwoner van het dorp uit de modder geholpen en hij rijdt haar meteen even voor naar de blokhut. Meteen zit je in Virgin River en maak je kennis met de vele verschillende mensen die er wonen. Het duurt dan ook niet lang, voordat je lekker in het verhaal zit. Robyn Carr schrijft namelijk op een manier die je helemaal meeneemt in de wereld van Mel en het dorpje Virgin River, want na een paar hoofdstukken voel je je, net als Mel, steeds meer thuis in Virgin River. Samen met Mel leer je de mensen kennen en waarderen en hoop je steeds meer dat ze haar rust in het dorpje zal vinden.

Doordat het verhaal begint als Mel aankomt in het dorp, weet je als lezer eigenlijk nog niets over haar leven hiervoor, in Los Angeles met haar overleden man. Via flashbacks wordt dit tekort aan informatie op een fijne manier opgelost en leer je steeds iets meer over wat er hiervoor gebeurd is. Als Mel haar zus ook even langskomt, wordt het ook het een en ander besproken over Mark, waardoor je als lezer een goed beeld krijgt over hoe haar leven er hiervoor uitzag.

De verhaallijn op zich en dan vooral het einde, is niet heel origineel, maar door het de schrijfstijl van Carr is het aangenaam lezen en kun je lekker wegdromen in Virgin River. Voor de romantici een lekker verhaal om bij weg te dromen, waar ook nog veel vervolgen van zijn.
© 2014 - 2019 Mvandekamer, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Goedkoop vliegen met Virgin Blue in AustraliëGoedkoop vliegen met Virgin Blue in AustraliëBackpacken in Australie en goedkoop vliegen om zo het hele land goed te kunnen zien? Dat kan met de low cost luchtvaartm…
Vliegen met Virgin Atlantic AirwaysVliegen met Virgin Atlantic AirwaysVirgin Atlantic Airways zul je niet treffen op Schiphol. Wel is het mogelijk om met een overstap Engeland met deze maats…
Allen Carr: stoppen met rokenAllen Carr was zelf een verstokte roker. Toen hij na meerdere poging eindelijk met succes wist te stoppen, ontwikkelde h…
River monsters in NederlandRiver monsters in NederlandRiver monsters, wie kent het niet, het populaire televisie programma van Discovery Channel, dat met enige regelmaat op d…
Variaties op de Bloody MaryVariaties op de Bloody MaryDe Bloody Mary is een van de bekendste cocktails die er bestaat. Maar kent u ook de volgende variaties op dit drankje al…
Bronnen en referenties
  • Carr, Robyn, Thuis in Virgin River, Uitgevery Harlequin, eerste druk, 2014, 9789034754394

Reageer op het artikel "Boekrecensie: Thuis in Virgin River - Robyn Carr"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Mvandekamer
Gepubliceerd: 22-10-2014
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Boeken
Bronnen en referenties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!