InfoNu.nl > Hobby en Overige > Spellen > Informatie over de App MyTown 2 voor iPhone - Tips & tricks

Informatie over de App MyTown 2 voor iPhone - Tips & tricks

Informatie over de App MyTown 2 voor iPhone - Tips & tricks Misschien heb je al gehoord van MyTown 2, een ontzettend leuke gratis App voor de iPhone, iPod Touch en iPad, waarmee je je eigen stadje kunt bouwen! Maar hoe werkt het nou precies? Kan je in Nederland ook inchecken en hoe start je een eigen stadje? Lees het allemaal hier!

Wat is MyTown 2?

MyTown 2 is een erg verslavende App voor de iPhone, iPod Touch en iPad, waarmee je je eigen stadje kunt bouwen. Je kunt je eigen wegen neerleggen, zelf bepalen waar je je gebouwen, winkels en huizen neerzet en het leukste: je kunt de steden van je vrienden bezoeken. Je kunt je vrienden cadeau's geven en gebouwen kopen bij je vrienden. In Amerika kan je nog meer met MyTown 2, je kunt daar via de gps-functie van je iPhone je locatie bepalen en zo kan je inchecken bij verschillende bedrijven in het echte leven. Je kunt deze bedrijven kopen en er zo geld mee verdienen.

Erg populair

MyTown 2 is in een korte tijd heel erg populair geworden. In 2010 had MyTown al meer dan twee miljoen actieve gebruikers voor MyTown 1, dit spel is bedoeld door te computer. Het spel is populairder dan de populaire app Foursquare met één miljoen actieve gebruikers. Booyah! het bedrijf wat MyTown heeft bedacht en gemaakt kreeg zelfs 20 miljoen dollar om MyTown uit te breiden. MyTown is te vergelijken met het populaire spel Farmville, die ook op de computer te spelen is.

Hoe begin je met MyTown 2?

 • Download: om met MyTown 2 te beginnen zoek je de app op in de Appstore. Je moet MyTown 2 downloaden, het mooie is: het is helemaal gratis!
 • Klik op MyTown 2: wanneer je de app gedownload hebt kun je het spel vinden op je thuisscherm (home screen). Klik op het icoontje van MyTown 2 om het spel te openen.
 • Internetverbinding: MyTown 2 heeft altijd constante internet verbinding nodig, je moet toegang krijgen tot de servers om het spel te spelen. Wees er daarom zeker van dat je een goede internetverbinding hebt voordat je gaat spelen.

Start met het bouwen van je stad!

Bouwen

Wanneer je begint met spelen kan je gratis één bedrijf/gebouw neerzetten. Ga naar het hoofd scherm, en klik op het menu en ga daarna naar 'Store' en klik daarna op 'Businesses'. Wanneer je een gebouw gekozen hebt wordt je gebouw gemaakt, hiervoor moet je wachten. Dit zal in het begin kort zijn, maar naarmate je meer gebouwen koopt wordt de wachttijd langer. Wanneer het bouwen klaar is zie je dit doordat er ballonnen boven het gebouw hangen, klik erop en je kunt geld verdienen.

Doelen

Aan de linkerkant van het scherm zie je een lijstje, dit zijn je doelen. Wanneer je een doel behaald hebt word je hiervoor beloond. Je moet niet vergeten ook huizen te bouwen en overige dingen die in een stad horen, denk aan speeltuinen, scholen, parken en bijvoorbeeld een gemeentehuis. Hoe meer je bouwt, hoe vaker er mensen langskomen om iets te bezoeken. Je ziet dan een poppetje met een icoontje boven het hoofd, klik erop en je ziet een pijltje waar het poppetje heen moet. Klik op het gebouw waar het pijltje boven staat en je krijgt geld.

Upgrade

Hoe langer je het spel speelt en hoe vaker je geld verdient met je gebouwen, des te groter de kans is dat je je bedrijfjes kunt upgraden. Bedrijven hebben levels, en hoe hoger het level, des te meer geld en XP je krijgt. Ook worden gebouwen bij elke upgrade iets groter, je begint met een klein bedrijfje, en je eindigt met een groot bedrijfje. Het upgraden gebeurt automatisch.

Inchecken en Check-ins

Helemaal onderin de linker onderhoek vind je een oranje bolletje met een blauw 'spreekwolkje'. Hier staan cijfers in, wanneer je het cijfer één of hoger ziet staan kun je op het blauw 'spreekwolkje' klikken. Je kunt bij de check-in pagina terecht, waar je je check-in kunt gebruiken bij een winkel in de buurt. Je krijgt hier XP (experience), geld, en andere items voor. Elk uur krijg je één check-in. In Nederland kan je de andere items helaas niet gebruiken, maar het XP en het geld wel. In Amerika kun je de items wel gebruiken, je kunt inchecken bij echte gebouwen en winkels en zo nog meer XP en geld krijgen. Er is een mogelijkheid dat dit binnenkort in nog meer landen, waaronder Nederland, komt.

Andere steden bezoeken

Je kunt ook andere steden bezoeken. Dit kunnen random steden zijn, maar als je vrienden hebt kun je ze toevoegen en kun je ook je vrienden bezoeken. Ga naar de hoofdpagina, klik daarna op 'menu' en ga dan naar 'social'. Links onderin zie je 'friends' en 'explore' staan. Je kunt vrienden toevoegen door op 'friends' te klikken en vervolgens te kiezen voor 'add by Booyah ID', maar je kunt je vrienden ook zoeken via Facebook.

Je Booyah ID van jezelf vind je wanneer je op 'add by Booyah ID' klikt.
Een voorbeeld van een Booyah ID is: 35869110. Vrienden kun je een cadeautje geven en je kunt ook bedrijfjes kopen van hen.
Wanneer je niet voor 'friends' maar voor 'explore' kiest, kun je random steden bezoeken. Ook random steden kun je een cadeautje geven, vooral population is erg gewenst. In het midden onderaan staat een cadeautje met daaronder een getal, dit getal houdt het aantal cadeautjes die je kunt geven per dag in.

Featured

Wanneer er een feestdag is, of wanneer de makers van MyTown 2 het leuk vinden, zijn er speciale dingen te doen in MyTown 2.
Zo waren er met Pasen speciale items te koop. Deze items kon je vinden door op 'menu' te klikken, naar de 'store' toe te gaan en linksonderin op 'featured' te klikken. Ook zijn er meerdere acties geweest dat je twee keer zoveel coins kreeg, dat er korting was op bepaalde producten en stukken land en acties waarin je een wonder uit kon proberen zoals 'Mount Fuji'.

Coins

Coins zijn het muntgeld in MyTown 2. Je kunt ze op verschillende manieren krijgen:
 • Zet je bedrijven aan het werk, (dit kost vaak een aantal coins, je krijgt er meer coins voor terug).
 • Bouw meer huizen, elke paar minuten verdien je coins met je huizen, dit is belasting van de bewoners.
 • Je kunt mensen de weg wijzen en als beloning coins krijgen.
 • Je kunt coins cadeau krijgen wanneer iemand jouw stadje bezoekt.
 • Je kunt coins winnen wanneer je 'Spin To Win' speelt.
 • Je kunt coins krijgen als beloning wanneer je een doel behaalt.
 • Je kunt coins krijgen wanneer je een level up gaat.
 • Tot slot kun je coins kopen met echt geld.

Bucks

Bucks zijn het briefgeld in MyTown 2. Bucks zijn dollars. Je kunt bucks op verschillende manieren krijgen:
 • Je kunt gratis bucks krijgen door naar 'store' te gaan, op 'bank' te klikken en dan links onderin naar 'free bucks!' te gaan.
 • Bouw bedrijven, wanneer ze af zijn kan je een buck krijgen.
 • Er is ook een kans dat je een buck krijgt wanneer je gebouw level up gaat.
 • Je kunt mensen de weg wijzen en als beloning bucks krijgen.
 • Wanneer iemand jouw stad bezoekt en een gebouw koopt krijg je een buck.
 • Je kunt bucks winnen wanneer je 'Spin To Win' speelt.
 • Je kunt bucks krijgen als beloning wanneer je een doel behaalt.
 • Je kunt bucks krijgen wanneer je een level up gaat.
 • Tot slot kun je bucks kopen met echt geld.

De weg vinden

Er komen vaak poppetjes langs in jouw stadje die iets zoeken, maar het niet kunnen vinden. Een voorbeeld hiervan is een poppetje die het voetbalveld zoekt. Er verschijnt dan een plaatje van een voetbal boven het hoofd van het poppetje. Klik op de voetbal en zoek daarna in je stadje naar het voetbalveld. Wanneer je het voetbalveld gevonden hebt klik je hierop. Het poppetje weet nu de weg en jij krijgt een beloning, dit kan verschillen van geld, bucks en XP.

Spin To Win

De nieuwste versie van MyTown 2 heeft een erg leuke update: het spel 'Spin To Win'. Elke 24 uur mag je drie keer aan de hendel trekken, je krijgt een schermpje te zien van een speelautomaat. Wanneer je drie dezelfde plaatjes op een rij ziet staan heb je dit gewonnen. Bijvoorbeeld een rij van drie bucks, je hebt nu drie bucks gewonnen.
Je kunt 'Spin To Win' vinden door naar 'menu' te gaan, vervolgens op 'store' te klikken en dan rechts onderin op 'Spin To Win' te klikken. Je kunt drie keer gratis aan de hendel trekken, de keren daarna kost dit zes bucks per keer. Wanneer je een aantal keren aan de hendel getrokken hebt, stijgt het balkje wat helemaal links zit, de 'Super Spin'. Wanneer dit balkje helemaal groen is kun je nog een keer gratis aan de hendel trekken.

Lees verder

© 2012 - 2019 Dazzeltje, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Handleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadHandleiding Spirit-Jailbreak iPhone - iPadEen hacker die onder de naam Comex werkt heeft een jailbreak uitgebracht voor OS versies 3.1.2, 3.1.3 en 3.2 dat draait…
Muziek en video's op een iPad, iPod of iPhone zettenMuziek en video's op een iPad, iPod of iPhone zettenApple heeft met de iPod Nano, iPod Touch, iPod Shuffle, iPhone, iPad en iPad mini systemen op de markt gebracht die muzi…
Informatie over iCloud van AppleInformatie over iCloud van AppleIn de herfst van 2011 komt Apple met een nieuwe online dienst; iCloud. iCloud is een gratis opslagplek op het internet v…
AppleCare: garantie Apple productenAppleCare: garantie Apple productenApple is een populair merk dat inmiddels miljoenen trouwe fans achter zich heeft geschaard. Apple staat voor kwaliteit i…
Ipod kopen: Ipod Nano, Touch, Shuffle, Classic, (Ipod Apple)Ipod kopen: Ipod Nano, Touch, Shuffle, Classic, (Ipod Apple)De Ipod Nano, Touch, Classic en Shuffle is een Ipod die men kan kopen. De Ipod Touch bevat een touchscreen en de Ipod Cl…
Bronnen en referenties
 • http://www.iphoneclub.nl/72723/booyah-krijgt-20-miljoen-dollar-voor-uitbreiding-mytown/
 • http://www.gamezebo.com/games/mytown-2/walkthrough

Reageer op het artikel "Informatie over de App MyTown 2 voor iPhone - Tips & tricks"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dazzeltje
Laatste update: 16-04-2015
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Spellen
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!