InfoNu.nl > Hobby en Overige > Spellen > Verwachting Black Ops 2
mijn kijk op

Verwachting Black Ops 2

Verwachting Black Ops 2 In dit artikel zal er teruggeblikt worden op Modern Warfare 3 en vooruit geblikt worden op Black Ops 2. Na een jaar Modern Warfare 3 gespeeld te hebben komt Black Ops 2 op 13 november uit, de verwachting zijn hoog gespannen. Er is op het internet al veel informatie te vinden, het één positief, het ander verontrustend.

Terugblikken

Bij het spelen van MW3 hebben veel mensen last gehad van het match making systeem, lag compensatie en het spawn systeem. Treyarch, de ontwikkelaar van de voorloper Black Ops, heeft door laten schemeren hier hard aan gewerkt te hebben. Het match making syteem baseert zich niet meer puur op locatie maar op ping. Dit klinkt als muziek in de oren aangezien de mensen met een goede internet connectie eindelijk hiervoor beloond zullen worden. Tevens is er genoemd dat de lag compensatie aanzienlijk verbeterd is, voor mensen die niet geheel weten wat dit is; lag compensatie werkt vanuit de host van een game gezien, en dan vooral kijkend naar de tijd dat het duurt voordat de data van de host naar de spelers is gestuurd en weer terug. Deze tijd is kort maar toch essentieel, het kan hierdoor lijken dat je soms al weg bent van een plek terwijl de een andere speler jou nog op een andere plek ziet en je hier ook kan raken.

Spawnsysteem

Een van de grootste ergernissen voor mij persoonlijk was het spawn systeem in MW3. Deze wisselde constant waardoor spelers continu achter en naast je spawnde. Dit is verleden tijd bij Black Ops 2, spawns zullen niet snel meer switchen. Dit laait de vraag over het spawn trappen natuurlijk wel weer op. Maar ja, elk voordeel heeft zijn nadeel.

Scorestreaks

Black Ops 2 zal plaatsvinden rond 2025, hierdoor zullen killstreaks ook een stuk geavanceerder zijn dan in de voorgangers. Vooral de 'Hunter Killer', een lage scorestreak zal veel spelers gaan irriteren. Deze relatief lage scorestreak gooi je de lucht in en zal random een persoon zoeken en deze uitschakelen. Ik spreek hier over scorestreaks, dit komt doordat het killstreak systeem op de schop zijn gegaan. Je verkrijgt nu score door van allerlei activiteiten, mensen schieten, vlaggen cappen, vlaggen verdedigen en veel meer dingen. Mensen worden hierdoor getriggerd actief te spelen, en objective based te spelen.

Andere scorestreaks zijn de:
 • RC-XD
 • UAV
 • Hunter Killer
 • Care Package
 • Counter-UAV
 • Guardian
 • Hellstorm Missile
 • Lightning Strike
 • Death Machine
 • Sentry Gun
 • War Machine
 • Dragonfire
 • AGR
 • Stealth Chopper
 • Orbital VSAT
 • Escort Drone
 • Warthog EMP Systems
 • Lodestar VTOL Warship
 • Canine Unit
 • Swarm

Create a class

Verder is het 'Create a class' gedeeltelijk veranderd. Je krijgt 10 punten aan het begin waarmee je zelf kunt bepalen waar je ze aan besteedt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen geen 'lethal' of 'tactical' nemen en hiervoor meer attachments op je primary wapen te zetten, of weer extra perks te nemen. Over de perks gesproken, deze zijn ook veranderd. Ze zijn een stuk minder sterk geworden, je krijgt niet zoveel voordeel van één perk zoals bij voorgaande edities, Sleight of Hand zoals deze wij kennen is bijvoorbeeld nu een attachments op je wapen.

Conclusie

Zoals je al merkt zijn er veel dingen veranderd, hopelijk zal dit positief zijn voor zowel de beginnende gamer maar zeker ook de gevorderde. Vooral deze laatste groep heeft veel commentaar op de versies die na COD4 zijn uitgekomen.
Ik heb zelf veel zin in een frisse wind door het huidige COD-gevoel van de afgelopen 3 jaar.
© 2012 - 2017 Steb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Geschiedenis van Call of DutyGeschiedenis van Call of DutySinds 2003 is Call of Duty een van de meest gespeeld shooters ter wereld. Waar waar komt het spel eigenlijk vandaan. Cal…
SMG's in Black Ops 2SMG's in Black Ops 2Een overzicht van alle SMG's in Call of Duty: Black Ops 2. Dit kan erg handig zijn voor de eerste week na de release zod…
Call of Duty: Modern Warfare 2Call of Duty: Modern Warfare 2 is een vervolg op Call of Duty 4: Modern Warfare, deze kan echter niet tippen aan deze ga…
Call of Duty: Black Ops voor de Xbox360Call of Duty: Black Ops voor de Xbox360Call of Duty Black Ops is op 9 november 2010 uitgekomen. Call of Duty is het meest gespeelde spel ooit. De voorganger va…
Poecilia Sphenops - Black MollyDe Poecilia Sphenops, in de volksmond Black Molly genoemd, is al jaren een van de meest geliefde aquariumvissen. Omdat d…
Bronnen en referenties
 • http://black-ops-2.blogspot.nl/p/killstreaks.html

Reageer op het artikel "Verwachting Black Ops 2"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Steb
Gepubliceerd: 06-11-2012
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Spellen
Bronnen en referenties: 1
Mijn kijk op…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook een mening en/of ervaring beschrijven.
Schrijf mee!