InfoNu.nl > Hobby en Overige > Speelgoed > LEGO World 2019: korting, kaarten, openingstijden, programma

LEGO World 2019: korting, kaarten, openingstijden, programma

LEGO World 2019: korting, kaarten, openingstijden, programma LEGO World 2019: van 17 oktober tot en met 23 oktober. Het allergrootste LEGO-evenement van de wereld wordt ieder jaar in Utrecht (Jaarbeurs) georganiseerd in de herfstvakantie. Je kunt korting krijgen op de entreeprijs als je een abonnement hebt op LEGO Life (verzilver je code via de link op de website van legoworld.nl). Hoe schaf je een kaartje aan en wat kosten de kaarten, waar kun je parkeren, wat zijn de openingstijden van Lego World? Leuk voor liefhebbers van LEGO: mogelijk komt er in 2020 een Legoland Discovery Centre in Scheveningen.

Inhoud artikel


Betekenis van het woord LEGO

Het woord lego komt van de Deense woorden leg godt (speel goed). En van dit speelgoed kun je genieten tijdens LEGO World!

Wanneer is LEGO World 2019?

Het evenement wordt dit jaar (2019) gehouden van donderdag 17 oktober tot en met woensdag 23 oktober, er wordt ieder jaar rekening gehouden met de herfstvakantie van de verschillende regio's.

Doelgroep LEGO World

LEGO World is leuk voor kinderen (zowel jongens als meisjes) van anderhalf jaar tot en met twaalf jaar. Maar natuurlijk is iedereen van harte welkom!

Speciale gasten

 • Dylan Haegens is aanwezig bij de opening van LEGO World op 17 oktober 2019!
 • Op 18 en 19 oktober 2019 komen twee LEGO Star Wars designers naar Lego World. Er wordt gevierd dat LEGO Star Wars 20 jaar bestaat en Episode 9 komt eraan. Je kunt je set laten signeren, ook kun je te weten komen hoe je LEGO designer kunt worden.

Programma LEGO World

 • Vang spoken met de helden van LEGO Hidden Side.
 • Bewonder levensgrote LEGO bouwwerken.
 • Je kunt op de foto met Elsa.
 • Oefen Ninjago trucs.
 • Dans met de Friends-meiden, elke dag treden ze op, op het podium in hal 1.
 • Geniet van de bouwwerken van tachtig geselecteerde Aldult Fans Of LEGO (AFOL's).
 • Je kunt leren coderen bij LEGO Education.
 • Doe mee met bouwwedstrijden en gebruik je creativiteit.
 • Bij de LEGO verkoopstands kun je LEGO artikelen en losse steentjes kopen, maar ook sleutelhangers of bijvoorbeeld broodtrommels.

Adresgegevens Jaarbeurs Utrecht

Jaarbeurs
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
Telefoon: 030-295 59 11
Mail: info@jaarbeurs.nl


Openingstijden LEGO World

DagDatumOpeningstijden
Donderdag17 oktober 201910.00 uur tot 17.00 uur
Vrijdag18 oktober 201910.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag19 oktober 201910.00 uur tot 17.00 uur
Zondag20 oktober 201910.00 uur tot 17.00 uur
Maandag21 oktober 201910.00 uur tot 17.00 uur
Dinsdag22 oktober 201910.00 uur tot 17.00 uur
Woensdag23 oktober 201910.00 uur tot 17.00 uur

Wat kost een bezoek aan LEGO World, kaarten, tickets?

Er is geen verkoop aan de kassa van de Jaarbeurs!
Ticket (kaart)Prijs
Ticket (kaart) online in de voorverkoop19,50 euro*
Beperkt aantal Early bird tickets online (je ziet of deze nog beschikbaar zijn)16,50 euro*
Ticket (kaart) online op de dag zelf24,50 euro*
Kinderen tot en met 2 jaargratis
* inclusief servicekosten

Je kunt kaarten bestellen via de website van LEGO World, nadat je betaald hebt, kun je de de tickets uitprinten. Op ieder ticket staat een unieke barcode.

Bereikbaarheid LEGO World: trein, auto, mindervaliden

De Jaarbeurs ligt naast het Centraal Station in Utrecht. LEGO World is goed bereikbaar per openbaar vervoer en per auto.
 • Trein: volg vanaf het Centraal Station de borden Jaarbeursplein, in een minuut of zeven loop je naar het hallencomplex.
 • Auto, parkeren: volg vanaf ring Utrecht de blauwe ANWB borden met de aanduiding Jaarbeurs. Er is voldoende parkeerruimte: in het centrum van Utrecht en op het eigen terrein. Op de website van LEGO World vind je een plattegrond van de parkeerterreinen, ook de looproutes en de looptijden. Let op: sinds 1 januari 2015 is in Utrecht de milieuzone voor personen- en bestelauto's van kracht voor diesels van voor 1 januari 2001. Kom je met een oudere dieselwagen dan kun je alleen parkeren op parkeerterrein P2.
 • Park & Ride: een combinatie van auto en openbaar vervoer. Kies voor Park & Ride Westraven aan de A12 (adres voor navigatiesysteem: Griffioenlaan). Hier kun je voor 5 euro per dag parkeren en met de tram verder reizen naar de Jaarbeurs (dit duurt een kleine 10 minuten, maximaal 5 personen per parkeerticket).
 • Mindervaliden: je kunt op het terrein terecht met een speciale parkeerkaart. Bij de terugreis kun je je melden aan intercom, je wordt dan verder geholpen. Op de website van LEGO World kun je kijken welk terrein het meest geschikt is voor het bezoek.

Parkeren bij Jaarbeurs Utrecht

Bij de Jaarbeurs Utrecht betaal je per uur (of een gedeelte van een uur) en je betaalt pas als weer weggaat (je loopt dus nooit het gevaar een parkeerboete te krijgen). Voor LEGO World wordt geadviseerd om gebruik te maken van parkeerplaats P2/P4 (Jaarbeurs P2'/P4 Truus van Lierlaan 1, 3527 KZ Utrecht). Het parkeertarief van de Jaarbeurs Utrecht is 4 euro per uur (of deel van het uur). Voor P2 en P4 geldt vanaf het vierde parkeeruur het dagtarief van 16 euro. Op P1 en P3 geldt vanaf het vijfde parkeeruur het dagtarief van 20 euro (dit is dichtbij Beatrixgebouw en de binnenstad). Het is ook mogelijk om vooraf (online) een parkeerplaats reserveren. Heb je vragen over parkeren bij Jaarbeurs Utrecht, stuur dan een mail naar parkeren@jaarbeurs.nl.

Actie van de Nederlandse Spoorwegen: tickets met korting

Nagenoeg ieder jaar hebben de Nederlandse Spoorwegen (NS) een actie om goedkoop met de trein naar het evenement te komen. Houd de website van LEGO World in de gaten of kijk op de website van de NS.

Mensen in een rolstoel LEGO World

LEGO World is rolstoeltoegankelijk, je hebt overal ruime paden, alles is goed te bereiken, geen drempels. Er zijn rolstoeltoiletten aanwezig, dit staat duidelijk aangegeven in de hallen. Ik raad mensen in een rolstoel wel aan om 's morgens om 10.00 uur te komen, later op de dag wordt het meestal een stuk drukker.

Prikkelgevoelige fans

Wil je graag genieten van LEGO World, maar is dat moeilijk omdat je gevoelig bent voor prikkels. Kom dan tussendoor tot rust in de stilteruimte naast hal 4.

Zones waar foto's en video's worden gemaakt

De locaties waar foto's en video's worden gemaakt, worden aangegeven met posters. Betreed je zo'n zone, dan accepteer je dat de LEGO Groep gemaakte foto's en video's mag gebruiken voor LEGO World evenementen en andere LEGO evenemente die in de toekomst worden gehouden. Ook mogen ze gebruikt worden voor marketingdoeleinden.

Bron: Foto infoteurBron: Foto infoteur

Gezinnen met kleine kinderen

LEGO World is ruim opgezet, een kind in een kinder-/wandelwagen is geen probleem. Wel kun je beter vroeg op de dag komen, in de middag wordt het meestal drukker. Er is een verschoonruimte aanwezig, deze wordt aangegeven op de borden in de hallen en op de plattegrond.

Eten en drinken op LEGO World

Je mag eigen eten en drinken meenemen naar het evenement. Fijn dat het is toegestaan om dit ook te nuttigen op de catering terrassen waar je ook dingen kunt kopen. Overal op LEGO World kun je betalen met contant geld en met PIN.

Toiletten LEGO World

Er zijn op meerdere plaatsen toiletten, de ruimtes worden goed bijgehouden. Rolstoeltoiletten en verschoonplaatsen voor kinderen zijn aanwezig en staan ook duidelijk aangegeven.

Honden LEGO World

Honden zijn niet toegestaan, tenzij het om een blindengeleidehond gaat (vraag dit voor de zekerheid van tevoren na).

Gevonden voorwerpen, verloren voorwerpen Jaarbeurs

Ben je iets verloren op de Jaarbeurs dan is er een mooi systeem om te kijken of het gevonden is. Bankpasjes, kledingstukken en nog veel meer kun je terugvinden op iLost. Er staat zelfs per voorwerp een foto bij!

Leuk voor liefhebbers van LEGO: Legoland komt mogelijk naar Scheveningen

Op 3 februari 2017 werd bekend gemaakt dat Merlin Entertainments een indoor vestiging van Legoland Discovery Centre wil bouwen naast het Kurhaus. Scheveningen zou dan de eerste locatie zijn van Legoland in Nederland en de vierde in Europa. Het is gericht op kinderen tussen de twee en de twaalf jaar. Kinderen kunnen er zelf dingen bouwen en er er zijn verschillende attracties. Naar verwachting zal de attractie driehonderdvijftigduizend bezoekers per jaar trekken. De opening is waarschijnlijk in 2020.

Locatie Jaarbeurs Utrecht


Lees verder

© 2010 - 2019 Wolfje02, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Lego, maar dan goedkoperLego, het bekendste bouwsteentje en kinderspeelgoed ter wereld, krijgt (eindelijk) legale concurrentie. Sinds september…
De LEGO film is een groot succesDe LEGO film is een groot succes‘The Lego Movie’, een film gebaseerd op het LEGO speelgoed was een groot succes. De recensies waren lovend en een vervol…
Lego op je computer!Lego op je computer!Wie heeft er niet als kind met Lego gespeeld? Lego, gekleurde blokjes die je op alle mogelijke manieren kon combineren t…
Wat is een AFOL?Wat is een AFOL?In dit artikel wordt ingegaan op de betekenis van AFOL. Ook zijn er andere afkortingen hiervan afgeleid. In ieder geval…
Speelgoed: spelen met DuploSpeelgoed: spelen met DuploDuplo is een speelgoed en een wordt uitgegeven door het wel bekende Deense Lego-maatschappij. De Duplo-stukken zijn twee…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Mwewering, Pixabay
 • https://www.legoworld.nl (geraadpleegd op 16 maart 2018)
 • http://www.omroepwest.nl/nieuws/3342777/Scheveningen-krijgt-de-eerste-Nederlandse-vestiging-van-Legoland (3 februari 2017)
 • Afbeelding bron 1: Foto infoteur

Reageer op het artikel "LEGO World 2019: korting, kaarten, openingstijden, programma"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

C. J. Zeedijk, 22-10-2018 16:44 #18
Mijn printer is stuk, hoe kan ik kaarten bestellen? Reactie infoteur, 23-10-2018
Of de kaarten bij de kassa kopen (risico dat er geen kaarten meer zijn) of iemand zoeken met een printer. Vaak kun je printen bij de bibliotheek. Met vriendelijke groet,

Frans, 20-10-2018 14:55 #17
Wij willen met de trein naar de jaarbeurs toe komen. Hier kun je een aanbieding doen voor kinderen vanaf 4jr. Deze combi voor kinderen is goedkoper dan een losse entree bewijs. Kinderen tot 2jr kunnen gratis naar binnen. Wij hebben een zoontje van 3. Moeten wij een extra ticket kopen, of kan hij ook gratis naar binnen omdat hij met de na reist? Reactie infoteur, 22-10-2018
Dit zou u na moeten vragen bij de klantenservice op de website van LegoWorld. Volgens mij kunt u geen gebruik meer maken van de aanbieding (uitverkocht), tenzij u natuurlijk uw bestelling al eerder heeft gedaan. Met vriendelijke groet,

Marcel, 18-10-2018 16:10 #16
Ik heb kortingskaartjes via de krasactie van intertoys. Waar kan ik die code intoetsen om de korting te ontvangen? Reactie infoteur, 19-10-2018
Ga naar www.legoworld.nl, scroll naar beneden tot u de tekst 'verzilver deze hier' ziet staan. Met vriendelijke groet,

Hce, 15-10-2018 13:40 #15
Als ik gebruik wil maken van P+R moet ik dan de tram extra betalen of is dat inclusief parkeerdagkaart van 5euro.
(omdat er staat max. 5 man per parkeerticket)

is het ver lopen van P+R naar tramhalte ben onbekend in Utrecht en kom met 2 kids

Helma, 29-10-2017 23:56 #14
Ik wilde zo graag dit jaar met mijn kids naar LEGO world gaan, maar helaas ik kan het niet voor hen betalen. Is erg prijzig naast de ns kaart erbij. Ik hoop dat er in de toekomst een verandering komt qua prijs, want mijn oudste van 7 jaar wil zo graag ernaar toe gaan.
Mvg Reactie infoteur, 02-11-2017
Dank voor uw reactie. Een dagje LEGO World is inderdaad prijzig. Ik heb dit artikel geschreven, maar ben verder niet verbonden aan het evenement. U zou een mail kunnen sturen naar: LEGO.events@LEGO.com. Ik hoop dat u volgend jaar LEGO World kunt bezoeken met uw kinderen. Met vriendelijke groet,

Y. van den Hooren, 12-10-2017 13:13 #13
Ook hier hetzelfde. De kinderen kijken er elk jaar opnieuw naar uit om naar LEGO world te gaan. Maar waarom is het zo DUUR!? Er staan genoeg commerciële bedrijven waaronder de Intertoys die een mega-omzet maken op LEGO world. Voor de organisatie niets dan lof want het is en blijft een mooi evenement. Maar jongens de prijs! 25€ aan de kassa. Het is toch geen Efteling! Als je er van uit gaat dat er gegeten en gedronken en LEGO gekocht wordt… dan zouden de kinderen al bijna GRATIS naar binnen kunnen. Of niet? Reactie infoteur, 12-10-2017
Dank voor uw reactie. Een dagje LEGO World is inderdaad prijzig. Ik heb dit artikel geschreven, maar ben verder niet verbonden aan het evenement. U zou een mail kunnen sturen naar: LEGO.events@LEGO.com. Met vriendelijke groet,

T. Ligthart, 11-10-2017 18:00 #12
Ik wil het toch even opmerken: Voor een Opa met vijf kleinkinderen wordt het inderdaad een dure grap. Het is een fantastisch evenement en de kids rekenen er gewoon elk jaar op.
Ik hoop wel dat er meerdere mensen problemen hebben met de prijs en het melden, misschien wordt daar dan bij volgende edities rekening mee gehouden.
Ondanks de prijs zal ik dus zeker wel gaan, maar het wordt wel een punt van belang, vooral als er straks weer één bij komt… Reactie infoteur, 12-10-2017
Dank voor uw reactie. Zo'n dag met de kleinkinderen is goud waard! Wat leuk dat u ieder jaar met hen naar dit evenement gaat. Ik heb dit artikel geschreven, maar ik heb niets te maken met het evenement zelf. U kunt een mail sturen naar: LEGO.events@LEGO.com. Ik wens u alvast heel veel plezier bij LEGO World. Met vriendelijke groet,

R. van Rooijen, 05-10-2017 13:40 #11
Dit jaar willen we weer, kan u me vertellen hoe ik kaarten kan bestellen? Ik betaal het liefste aan de kassa van de jaarbeurs, ik bestel ook het liefste bij de jaarbeurs. Reactie infoteur, 08-10-2017
U kunt kaarten online bestellen via de website van LEGO World. Kaarten aan de kassa kopen is mogelijk, maar de kans is groot dat het evenement uitverkocht is. Met vriendelijke groet,

Koert, 16-07-2017 17:39 #10
Is het mogelijk om net als bij Brickfair je MOC mee te nemen en tentoonstellen?
Ik wil dit namelijk graag doen. Reactie infoteur, 24-07-2017
Ik heb dit artikel geschreven, maar maak geen deel uit van de organisatie. Je kunt je vraag het beste stellen via: LEGO.events@LEGO.com Ik hoop dat het mag. Vriendelijke groet,

Maria, 19-10-2016 23:16 #9
Gezellig een dagje naar de legobeurs met drie jongens. Reactie infoteur, 20-10-2016
Veel plezier!

Maikel, 19-10-2016 14:34 #8
In welke hal van het jaarbeurs vindt legoworld plaats en welke parkeerplaats is het meest dichtbij om te reserveren? (want wij hebben net kaartjes gekocht! ) Reactie infoteur, 19-10-2016
Op de website van LEGO World staat het volgende advies: voor LEGO World adviseren we gebruik te maken van parkeerplaats P2/P4 (Jaarbeurs P2/P4 Truus van Lierlaan 1, 3527 KZ Utrecht). Het parkeertarief bedraagt € 3,50 per uur (of een deel van een uur) tot een maximum van € 14,00 per dag (dit betreft 24 uur). Let op: Sinds 1 januari 2015 is in Utrecht de milieuzone voor personen- en bestelauto’s van kracht voor diesels van voor 1 januari 2001. Komt u met een oudere dieselwagen, dan kunt u alleen parkeren op parkeerterrein P2. Veel plezier bij LEGO World!

Efd Bakker, 17-10-2016 17:50 #7
Ik zou mn zoontje dolgraag willen verrassen met een dagje legoworld maar ik vindt de kaarten behoorlijk prijzig, zeker als ik ook nog een parkeerkaart moet kopen en openbaar vervoer geen optie is… en dan de benzine niet meegerekend… Reactie infoteur, 18-10-2016
Ik kan helaas niets aan de toegangsprijs veranderen, het is inderdaad geen goedkoop uitje. Ik hoop dat als u naar LEGO World gaat met uw zoontje, hij heel erg zal genieten. Met vriendelijke groet,

Denis Wood, 17-10-2016 12:28 #6
Geacht bestuur,

Tip> NS kortings treinkaarten combineren met entree kaarten zoals bij de Horecava Amsterdam, scheelt behoorlijk in de kosten. 2 kaarten van Assen naar Utrecht kost al 90.80 euro. De auto is nog steeds goedkoper? En waarom betalen ouderen boven de 55+ ook het volle entree bewijs? Met vriendelijke groet,
Denis Wood Reactie infoteur, 18-10-2016
Ik ben niet verbonden aan het evenement (ik heb alleen een stukje geschreven over LEGO World). Met vriendelijke groet,

R. van Rooijen, 13-10-2016 08:24 #5
Jongste dochter en ik zijn dol op LEGO. Ik vind technisch LEGO leuk.
Rina Reactie infoteur, 13-10-2016
Dank voor uw reactie! Ik ben benieuwd of u naar LEGO World gaat :-) Met vriendelijke groet,

Henk de Wit, 24-09-2016 12:14 #4
Lezer deses,
wij hebben net 2 verhuisdozen vol met lego van onze jongens (nu 27 & 29 jaar) opnieuw in elkaar gezet, zowel gewoon lego als technisch lego. Is het mogelijk om op de beurs de ontbrekende onderdelen aan te vullen, we hebben de onderdelen in de instructie boekje omcirkelt (alles bewaard van vroeger, o.a. het complete voetbalstadion). Graag vernemen van U wat mogelijk is. P.s loop elke dag langs de jaarbeurs vanwege mijn werk.

Met vriendelijke groet Henk & Nel de Wit Reactie infoteur, 02-10-2016
Wat een werk, maar wel een heel leuk idee om alles opnieuw in elkaar te zetten. Ik kan uw vraag helaas niet beantwoorden, ik raad u aan om een mailtje te sturen naar LEGO.events@LEGO.com. Ik hoop dat het lukt om de onderdelen te bemachtigen. Met vriendelijke groet,

Maria Brinkgreve, 10-10-2015 13:42 #3
Net als de eerste reactie is mijn vraag hoe je kaarten met korting kunt bestellen via het stukje legoworld op de site word je doorgelinkt naar google en als je ze gewoon via tickets koopt kun je geen korting aangeven Reactie infoteur, 10-10-2015
Ik ben niet verbonden aan het evenement (ik heb alleen een stukje geschreven over LEGO World). Ik raad u aan om een mail te sturen naar customerservice@paylogic.nl. Zij kunnen u vast verder helpen.

Frantzen, 09-10-2015 17:11 #2
Waar kan ik nu kaartjes kopen.?
Bij Intertoys lukt het niet en op de website lukt het ook niet.
T.J.Frantzen Reactie infoteur, 10-10-2015
Wat vervelend. Ik raad u aan om uw vraag voor te leggen via een mail: customerservice@paylogic.nl.

Silva, 13-10-2011 12:08 #1
SUPER! Dat kan je niet missen!

Infoteur: Wolfje02
Laatste update: 20-08-2019
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Speelgoed
Special: Lego
Bronnen en referenties: 4
Reacties: 18
Schrijf mee!