Pokeren als beroep

Pokeren als beroep Niet voor iedereen is pokeren een onschuldig spelletje. Er gaan vaak grote bedragen in om en is veel geld mee te verdienen en te verliezen. Er zijn tientallen professionele spelers die er een ruim inkomen mee verdienen. Het pokeren is voor sommige topspelers een goedverdienend beroep.
Steeds meer speler met een hoge opleiding weten veel geld te verdienen met het pokeren. In het verleden waren ze hiervoor afhankelijk van toernooien in casino’s, maar via het internet kunt u tegenwoordig dag en nacht pokeren tegen andere pokeraars. Er gaan grote bedragen in om en sommigen verdienen hiermee tienduizenden euro’s per maand. Waar spelers goed verdienen, moeten ook grote verliezers zijn. De topspelers weten namelijk te profiteren van mindere kwaliteiten van de overige spelers aan de pokertafel. Het blijkt namelijk volgens kenners geen eenvoudig gokspelletje te zijn, maar een vaardigheid.

Wat is pokeren

Officieel staat het pokeren nog steeds aangemerkt als een gokspel. Er zijn veel verschillende soorten van pokeren, maar de basis is bij alle vormen hetzelfde. De speler met de beste kaarten en die nog in het spel zit, wint de pot. Door te bluffen kunnen ook de spelers met slechtere kaarten het spel winnen. Het lijkt een eenvoudig spelletje, maar het is meer dan geluk alleen. De ervaren spelers weten het over meerdere potjes altijd te winnen van de spelers met minder ervaring. Geluk is een belangrijk onderdeel van het spel, maar niet alles zeggend.

Vaardigheid of gokspel

Spelers met technische en mathematisch inzicht hebben de capaciteit om snel situaties door te rekenen. Deze spelers zijn in staat om snel consequenties in te schatten na het zien van bepaalde kaarten. Ook de beste spelers zijn gedeeltelijk afhankelijk van geluk. Doordat ze de kans op het winnen goed kunnen inschatten, kunnen ze zich terug trekken zodra ze vermoeden dat iemand anders er beter voor staat.

Schulden door pokeren

Tegenwoordig spelen meer dan honderdduizend Nederlands poker. Slechts een zeer klein deel kan er zijn beroep van maken en voor de meesten is het gewoon een gokspelletje. De topspelers kunnen alleen veel geld verdienen zolang er spelers zijn waar ze het geld van kunnen winnen. In de media wordt vaak aandacht geschonken aan mensen die er een inkomen van één miljoen of meer per jaar aan overhouden. Daar staan tienduizenden pokeraars tegenover die in één jaar veel geld hebben verloren. De hobby pokeraars moeten zich dit goed realiseren.

Hoogst gewonnen bedrag

Begin 2009 heeft de twintig jarige Constant Rijkenberg €1.500.000 gewonnen in een pokertoernooi. Dit is het grootste bedrag ooit gewonnen door een Nederlander in een pokertoernooi. Om deel te nemen moest hij €5.300 betalen en 1177 tegenstanders verslaan.

Beroepsmatige pokeraars

De bekendste Nederlandse pokeraar is Marcel Lüske. Hij reist de hele wereld over om deel te nemen aan toernooien. Door de opkomst van het pokeren via het internet zijn er meerdere Nederlanders actief geworden als professionele spelers. De Belastingdienst ziet het pokeren nog steeds als een gokspel. Over de inkomsten uit het pokeren hoeft geen inkomstenbelasting betaald te worden, maar kansspelbelasting. Dit is op zich niet negatief, want het kansspelbelasting bedraagt 29 procent en de inkomstenbelasting kan oplopen tot 52 procent.
© 2009 - 2020 Juul, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De dood van professioneel pokerProfessioneel pokerspeler worden kan niet meer. Door de populariteit is de sport poker aan zijn einde gekomen. Wat overb…
Bekende pokeraars: Marcel LüskeBekende pokeraars: Marcel LüskePokeren is voor sommige Nederlanders een goed verdienende beroep. Een van de beroemdste is Marcel Lüske. Deze geboren Am…
Pokerverslaving, hoe herken je het?Pokerverslaving, hoe herken je het?Veel jongeren spelen wel eens het kaartspel poker, maar een deel daarvan raakt verslaafd, Pokeren is onschuldig als je g…
Wanneer moet ik kansspelbelasting betalen?Gewonnen bedragen worden in Nederland belast met kansspelbelasting. Bedragen boven de €454 zullen worden belast met deze…

Winkansen van Toto en Toto SelectWinkansen van Toto en Toto SelectTwee loterijen die gericht zijn op voetbal, zijn Toto en Toto Select van de Lotto. Dit gokspelletje kan gewonnen worden…
Winkansen bij de Postcode LoterijWinkansen bij de Postcode LoterijDe winkansen bij de Postcode Loterij liggen lager dan de meeste andere Nederlandse loterijen. Bij de Postcode Loterij li…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Pokeren als beroep"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Juul
Gepubliceerd: 03-08-2009
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Kansspelen
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!