Post die niet retour gestuurd kan worden

Post die niet retour gestuurd kan worden Het versturen van een toverformule niet kan op de gewone manier. Gewoonlijk als je iets wilt versturen, doe je het in een enveloppe, je schrijft het adres erop en je plakt er een postzegel op. Hup in de brievenbus en klaar. Dit kun je niet op deze manier doen als het een toverformule betreft. De reden dat dit niet kan is de volgende: Als de ontvanger van een brief die brief niet wil hebben, kan hij of zij daar 'retour afzender' op schrijven en de brief weer in de brievenbus doen. En dan krijg je die brief terug.

Ik hoop dat ik je niet hoef uit te leggen wat er allemaal zou kunnen gebeuren als je een toverformule verstuurt en je die zomaar 'retour afzender' gestuurd krijgt. Dat risico kun je met een toverformule gewoon niet nemen. Je moet dit daarom anders aanpakken.

Oplossingsmethode

Je moet de enveloppe versturen op een manier waardoor hij niet retour gestuurd kán worden. Het is niet voldoende 'm gewoon zonder adres van de afzender te versturen, want de ontvanger is natuurlijk ook niet gek.

Omkeren

Daarom moet je het omkeren. Je schrijft de naam en het adres van de persoon aan wie je de toverformule wilt sturen op de achterkant van de enveloppe. Op de voorkant schrijf je niets. De post stuurt 'm dan naar de persoon die als afzender op de enveloppe staat. Je moet er wel rekening mee houden dat dit een beetje langer duurt.

Toverpost

Toverpost is dus post die zo verstuurd is dat het niet teruggestuurd kan worden.
Ook als degene die je post ontvangt weet dat jij het gedaan hebt en jouw naam op de voorkant schrijft, ook dan kan het niet teruggestuurd worden, want het is dan een gewone enveloppe geworden die alleen vooruit verstuurd kan worden.

Vertrouwen

Het is aan te raden er wel een postzegel op te plakken, tenzij er een heel speciale situatie is.

Als je geen postzegel op een brief plakt, wordt hij evengoed bezorgd. Er komt dan een kaart bij waar op staat: 'wij vertrouwen dat u de postzegels wilt betalen' (of zoiets in ieder geval). Dat betekent dat als je een brief zonder postzegel verstuurt, je er een vertrouwenskaart bij tovert.

Het is niet verstandig er zomaar voor iedereen een vertrouwenskaart bij te toveren, want sommige mensen zijn dit vertrouwen niet waard. Het is daarom beter alleen een vertrouwenskaart te toveren bij post die je stuurt naar mensen van wie je zeker weet dat ze je vertrouwen waard zijn.

Vertrouwen

Mensen die dit soort vertrouwen waard zijn, zijn mensen die niet straffen. Mensen die niet straffen, kunnen zien dat je een vertrouwenskaart bij je brief getoverd hebt. Maar mensen die wel straffen, zien een strafportkaart.
Houd er daarom heel erg goed rekening mee dat jij niet kunt weten of iemand anders een vertrouwenskaart of een strafportkaart ziet en jij tovert dit, dus jij bent verantwoordelijk voor de verzending, dit is jouw risico.

Strafport

Laat je echter nooit wijsmaken dat jij verantwoordelijk zou voor wat de ander ontvangt, want jij kunt gewoon niet vooraf weten of een ander een vertrouwenskaart of een strafportkaart zal ontvangen. Maar juist mensen die strafportkaarten ontvangen nemen gewoonlijk de verantwoordelijkheid voor wat ze ontvangen niet. Jij bent een nieuweling op dit toverpad, wees dus heel voorzichtig.

Voorspelling

Hoe kun je vooraf weten of iemand anders een vertrouwenskaart of een strafportkaart zal ontvangen?Helemaal zeker kun je dat nooit weten, maar er is wel een manier om hier iets meer zekerheid over te verwerven.

Als jij zelf wanneer je zo'n kaart zou krijgen, duidelijk een vertrouwenskaart ziet en bereid bent de postzegels van je zakgeld te betalen, is de kans heel groot dat jij mensen die ook een vertrouwenskaart zullen zien op het eerste gezicht zult herkennen.

Vergeving

Dus zolang je die mensen niet vanzelf herkent, is het belangrijk eerst te leren andere mensen te vergeven, want vergeving maakt het verschil of je een vertrouwenskaart of een strafportkaart ziet.

En je mag nooit iets toveren dat je niet zelf zou willen hebben!!!

Als het niet om een toverformule gaat

Bij een toverformule is het belangrijk dat hij niet retour gestuurd wordt, maar in andere situaties is het alleen belangrijk dat je zeker weet dat de post die je verstuurt ook echt ontvangen wordt en niet zoek raakt.

In dat geval doe je het anders:
  • je kunt de brief aangetekend versturen
Maar een brief aangetekend versturen kost geld, dus dat wil je misschien niet.

Als aangetekend versturen te duur is, kun je de brief op twee verschillende manieren versturen. Dat geeft geen volledige zekerheid dat hij ook echt aankomt, maar de kans dat hij niet aankomt wordt er heel erg klein door.
  • Verstuur je brief per e-mail én per post
© 2007 - 2024 Judithm, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snail mail: ouderwets brieven schrijvenSnail mail: ouderwets brieven schrijvenSnail mail is een naam die je op het internet steeds vaker voorbij ziet komen. E-mailen, sms’en en WhatsAppen is natuurl…
De Last Post in IeperDe Last Post in IeperDe Last Post is een wereldwijd gekend trompetsignaal (klaroen) dat gebruikt wordt bij militaire herdenkingen en begrafen…
Postbezorger worden, wat verdient het?Postbezorger worden, wat verdient het?Als je overweegt om post te gaan bezorgen als bijbaantje, moet je rekening houden met vaste tijden waarop de post bezorg…

Optische illusies met kinderenOptische illusies met kinderenAls je geld wilt vermeerderen, zijn daar een aantal heel gewone methoden voor, zoals sparen en beleggen. Daarnaast is er…
Kewpie: het vrolijke gelukbrengertjeIn het begin van de vorige eeuw, rond het jaar 1909, nam de Amerikaanse illustratietekenares Rose O´Neill Wilson plaats…
Bronnen en referenties
Judithm (119 artikelen)
Laatste update: 15-06-2015
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Hobby
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.