InfoNu.nl > Hobby en Overige > Fotografie > Recensie digitale camera: Casio Exilim EX-Z80
recensie

Recensie digitale camera: Casio Exilim EX-Z80

Recensie digitale camera: Casio Exilim EX-Z80 Tegenwoordig is de keuze in digitale camera's enorm dat je niet meer weet welk je moet nemen. Hierbij moet je bij jezelf afvragen wat je van de camera verlangt. Hoeveel megapixels heb je nodig voor mooie foto's? Hoe ver wil je kunnen inzoomen? En natuurlijk moet je jezelf afvragen hoeveel geld je wilt uitgeven aan een nieuwe digitale camera. In dit artikel wordt de Casio Exilim EX-Z80 besproken.

Casio als merk

Niet alleen voor digitale camera's kan je bij Casio terecht. Zo verkopen ze ook muziekinstrumenten, rekenmachines, horloges en kassasystemen. Toch is Casio een beroemd merk in de wereld van fotografie. Casio camera's bieden zeer uitstekende prestaties en daarbij kosten de camera's van Casio minder vergeleken met andere camera merken. Dit is gunstig voor de koper, omdat die daar geld op bespaart en ook gunstig voor het bedrijf, omdat ze er meer van verkopen.

De Casio Exilim EX-Z80

Deze camera is onderhand al wat verouderd, maar dat betekent niet dat die slechte(re) prestaties levert. De camera heeft vele high-end features en behoudt toch zijn gebruiksgemak en het kleine formaat van een compact camera. Zo kan je foto's maken met hoge resolutie, filmen in breedbeeldformaat en scherpe foto's maken door middel van de beeldstabilisatie functie. Daarbij komt nog is dat deze camera heel goedkoop is in vergelijking met camera's van andere merken. Zo kostte deze camera bij zijn eerste uitgave nog geen 200 euro en onderhand is de prijs al gezakt naar ruim onder de 100 euro.

YouTube Capture Mode

Een opmerkelijke en vooral handige functie van deze camera is de Youtube Capture Mode. In deze mode worden de opties zo aangepast dat je in optimale filmformaat en -kwaliteit video's kunt opnemen in het voor Youtube geoptimaliseerde formaat H.264. Het H.264 formaat houdt in dat de video in hoge resolutie wordt gefilmd en vervolgens in een gecomprimeerde vorm wordt opgeslagen. Hierdoor houd je meer ruimte vrij op uw geheugenkaart zonder de kwaliteit van de video's te verliezen. Deze bestanden zijn eenvoudig via de geheugenkaart op de computer te zetten en net zo makkelijk up te loaden op Youtube, waarna je optimaal kunt genieten van het terugkijken van uw video's in breedbeeldformaat.

CCD met 8.1 Megapixel

Deze Casio Exilim is verkrijgbaar in verschillende kleuren, wat er mooi uitziet voor het oog. Gelukkig heeft Casio niet alleen aan het uiterlijk, maar ook aan het innerlijk uitgebreid aandacht besteed. Binnenin de compacte designbehuizing zit namelijk een krachtige 8,1 Megapixel CCD-chip. Met deze hoge resolutie krijg je foto's met prachtige kleuren en van uitstekende kwaliteit, die mooi worden weergegeven op het 2,6 inch breedbeeld TFT-kleurendisplay. Ook kan je de beeldfragmenten makkelijk bewerken en in een gewenst formaat afdrukken, zonder de kwaliteit van de foto te verliezen. Deze telefoon heeft dus goede hardware binnen in de compacte behuizing en ziet er van buiten ook mooi uit.

Kenmerken

Hieronder zie je kenmerken van de Casio Exilim EX-Z80:
  • 3x optische zoom
  • 4x digitale zoom
  • Gezichtsherkenning
  • 2,6 inch TFT kleurendisplay
  • Youtube Capture Mode
  • Auto-shutter functie
  • Foto's kunnen draaien
  • beeldstabilisatie

Conclusie

Voor de fotografen met een krap budget is dit een ideale digitale camera. Zoals je gelezen hebt beschikt die over vele high-end functies en maakt de camera mooie foto's die te zien zijn op het 2,6 inch scherm (de camera zelf is 3,2 inch groot). Ook kun je redelijk mooi video's opnemen met de camera en indien gewild, perfect op te nemen voor Youtube gebruikt. Ook is de accu binnen twee uur volledig opgeladen. Deze camera is dus zeker aan te bevelen voor fotografen of liefhebbers die niet te veel eisen stellen of niet te veel willen betalen. Als je foto's later wilt gaan bewerken is het aan te bevelen een camera te kopen met iets meer megapixels.
© 2012 - 2019 Rva03, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Reageer op het artikel "Recensie digitale camera: Casio Exilim EX-Z80"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Rva03
Laatste update: 04-06-2012
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Fotografie
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!