InfoNu.nl > Hobby en Overige > Boeken > Karin Slaughter - Ongezien
recensie

Karin Slaughter - Ongezien

In opdracht van uitgeverij Cargo schreef Karin Slaughter het dunne boekje 'Ongezien'. Een dramatisch verhaal over doodgaan, kanker, pedofilie en leven met vragen.

Gegevens:

  • Titel: Ongezien
  • Auteur: Karin Slaughter
  • Uitgeverij: Cargo
  • ISBN: 978 90 234 5714 5
  • Genre: Thriller
  • Extra: Uitgegeven exclusief voor het tienjarig bestaan van uitgeverij Cargo

Recensie:

Een van 's werelds bekendste thrillerauteurs van deze tijd schreef in opdracht van uitgeverij Cargo het dunne boekje 'Ongezien'.
Een opzienbarend verhaal wat verschillende hedendaags populaire thema's behandeld; kanker, pedofilie, niet tevreden zijn met je baan en je leven en omgaan met het aanstaande sterven.

Het is het verhaal van de 58-jarige June Connor. Op haar sterfbed overdenkt ze haar leven, de weinige hoogtepunten en de vele dieptepunten die haar leven gekend heeft. Ze weet dat de kanker die door haar hele lichaam zit zijn tol geëisd heeft en dat ze diezelfde dag nog zal sterven. De grootste vraag die ze na een afschuwelijke gebeurtenis blijft achtervolgen spookt ook nu de hele dag door haar hoofd. De enige die haar antwoord kan geven is haar man Richard; de man van wie ze eens heel veel gehouden heeft en door het vuur is gegaan, maar wie ze de laatste twintig jaar zo vreselijk gehaat heeft.

Fragment uit het boek

'Richard had haar gevonden. June zat beneden in haar naaikamer toen ze hem op de deur van Grace' slaapkamer hoorde kloppen om haar welterusten te wensen. Grace was van streek geweest omdat haar debatingteam verloren had bij de regionale finale. Het debatingteam was het laatste restant van Grace' oude leven, het enige bewijs dat het ineengedoken, zwart geklede kind aan de eettafel van hen was.'

Het verhaal is geschreven in een rap tempo. Hoofdstukken kent het verhaal niet, evenals andere onderbrekingen als alinea's. Het verhaal neemt je mee en zorgt ervoor dat je net zo graag het antwoord wilt weten als June, ookal ken je in eerste instantie de vraag niet eens. Het gevreesde antwoord dient zich bij het einde van het verhaal aan, maar het geeft geen voldoening. Het antwoord is nog erger dan dat je het hele verhaal al vreest.

Ondanks dat het verhaal leest als een trein, is het niet een briljant mooi geschreven verhaal. Toch is het prima tijdverdrijf voor in het openbaar vervoer of tijdens een middag verveling.
© 2011 - 2019 Johannag, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Karin Slaughter: Grand County reeksKarin Slaughter is voor veel lezers waarschijnlijk geen onbekende meer. Haar ruwe en ietwat grafische thrillers houden a…
Recensie: Veroordeeld - Karin SlaughterrecensieRecensie: Veroordeeld - Karin SlaughterVeroordeeld is een literaire thriller van Karin Slaughter. Het speelt zich af in het Atlanta van de jaren 70. Dat vrouwe…
Boekverslag: Karin Slaughter 'Mooie meisjes'Boekverslag: Karin Slaughter 'Mooie meisjes'Karin Slaughter is de auteur van Mooie meisjes. Dit boek is een van de weinige standalones van Karin Slaughter, waarin n…
Reeksen van thrillers door drie Amerikaanse schrijfstersReeksen van thrillers door drie Amerikaanse schrijfstersWie van literaire thrillers houdt, kent ongetwijfeld Karin Slaughter. Zij is een van de bekendste Amerikaanse thrillersc…
Bronnen en referenties
  • Karin Slaughter - Ongezien

Reageer op het artikel "Karin Slaughter - Ongezien"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Johannag
Gepubliceerd: 12-09-2011
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Boeken
Bronnen en referenties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!