InfoNu.nl > Hobby en Overige > Boeken > Dear Sparkle - Kattenadvies voor en door katten
recensie

Dear Sparkle - Kattenadvies voor en door katten

Sparkle is één van de populairste katten op het Internet. Ze heeft haar eigen blog en column en was als topmodel al te zien in verschillende magazines en kalenders. Sinds kort heeft ze ook twee ontzettend grappige boeken op haar naam staan: Dear Sparkle: Advice From One Cat To Another (No Humans!) en Dear Sparkle: Cat-To-Cat Advice From The World’s Foremost Feline Columnist.

Kattenadvies voor en door katten

Als je op zoek bent naar cadeautjes voor kattenliefhebbers, zouden de twee Dear Sparkle boeken zeker op het lijstje van
mogelijkheden moeten staan. Ze zijn grappig en schattig en staan boordevol mooie foto’s en leerrijke tips. Nochtans is Dear Sparkle niet voor mensenogen bestemd. Alleen katten behoren tot het doelpubliek en de auteur (zelf ook een kat) raadt nieuwsgierige menselijke fans aan de boeken alleen op eigen risico te lezen. De boeken liggen immers in het verlengde van de kattenadvies columns van Sparkle’s website www.sparklecat.com waar katten met emotionele problemen een brief schrijven waarin ze Sparkle om raad vragen; Sparkle publiceert vervolgens haar eigen advies en oplossing voor dit probleem. Enkele van de (verkorte) vragen die in Dear Sparkle aan bod komen zijn: “Mijn baasje heeft een nieuw lief en de kans is groot dat ik zal moeten verhuizen. Hoe kan ik van hem verlost geraken?”, “Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn baasje niet meer stinkt?”, “Mijn baasje tilt me steeds op om me te verplaatsen als ik moet overgeven. Hoe kan ik haar aanleren dit niet meer te doen?”, “Ik breng af en toe een levende prooi mee naar huis zodat mijn baasje er samen met mij mee kan spelen, maar op één of andere manier begrijpt ze me niet en geeft ze me de opdracht om er alleen op te jagen. Waarom doet ze dat? Zijn mensen echt zo dom?”

Verwacht dus geen typische menselijke problemen zoals: “Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kat mijn sofa niet meer vernielt?” of “Waarom maakt mijn kat me ’s nachts altijd wakker?” Daar de vragen van katten zelf komen, zijn de oplossingen voor hun problemen ook op hen afgesteld en laat deze nu net niet met de wensen van de baasjes overeenkomen. Integendeel, Sparkle zal het slechte gedrag van katten juist aanmoedigen; het blijken vaak immers de beste manieren om de kat te doen krijgen wat ze wil. Lees de boeken dus op eigen risico en zorg ervoor dat je katten nooit te weten komen dat je Dear Sparkle literatuur in huis hebt.

Recensie

De twee Dear Sparkle boeken zijn voor katteneigenaars bijzonder herkenbaar. Het gedrag van zowel katten als mensen komt
aan de orde en wordt op een originele en grappige manier (correspondentie tussen katten) uit de doeken gedaan. Het is het soort boek dat je moeilijk kan neerleggen en waar je gemakkelijk opnieuw doorbladert eenmaal je het gelezen hebt. Het kleurrijke boek trekt gemakkelijk de aandacht (ook bij mensen die niet speciaal van katten houden) en zit op een intelligente manier in elkaar. Hoewel de inhoud van de twee boeken sterk overeenkomt (het principe van de correspondentie tussen katten is immers hetzelfde), zijn ze op het vlak van vormgeving erg verschillend. Het tweede boek, Dear Sparkle: Cat-To-Cat Advice From The World’s Foremost Feline Columnist, ziet er een stuk schattiger, professioneler en kleurrijker uit dan het eerste. Hoe dat komt? Het eerste boek werd in eigen beheer uitgegeven en het tweede boek door een professionele uitgeverij. Toch zijn beide boeken zeker aan te raden. Ze vormen een ideaal duo-geschenk voor iedereen die van katten houdt.

Wie is Sparkle?

Sparkle is een beroemde auteur, blogger, kattenadvies columniste en topmodel. Ze is ook een kat, meer bepaald een Somali. Haar vader, GC Tajhara’s Miles Davis, sierde tot twee keer de cover van Cat Fancy. Dankzij haar twee boeken en haar kattenadvies column op haar website, wordt ze de Dear Abby van de katten genoemd. Ze leeft in Los Angeles met twee mensen, twee asielkatten en (spijtig genoeg) een hond.

Bestelinformatie

Dear Sparkle: Advice From One Cat To Another (No Humans!)

 • Auteur: Sparkle the Designer Cat
 • Uitgever: FitCat Enterprises
 • Aantal pagina’s: 174
 • ISBN-10: 9780978918118
 • ISBN 13: 9780978918118 Te koop via o.a. Amazon, etc.

Dear Sparkle: Cat-To-Cat Advice From The World’s Foremost Feline Columnist

 • Auteur: Sparkle the Designer Cat
 • Aantal pagina’s: 207
 • Uitgever: Adams Media
 • ISBN-10: 1–4405–0379-6
 • ISBN-13: 978–4405–0379-5
 • Te koop via o.a. Amazon, etc.

Lees verder

© 2011 - 2017 Avalon, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Aanhef en afsluiting van een Engelse briefHoe moet je een Engelse brief afsluiten en wat is een geschikte aanhef? Hier vind je uitleg bij de afsluiting en aanhef…
De indeling van een engelse BriefNederlands is de taal die wordt gesproken in Nederland. In veel Afrikaanse landen is Frans de eerste of tweede taal. In…
Engels: een formele brief schrijvenEngels: een formele brief schrijvenDe Engelse taal is dé internationale taal. Heb je een internationale baan, of wil je daarvoor solliciteren is het dus be…
Katten boek - Cat Health Secrets - Chantal WilliamsWist je dat katten normaal tussen 25 en 30 jaar oud zou moeten worden, maar dat de gemiddelde kat meestal niet meer dan…
Engelse zakelijke brief: voorbeeld en adviesEen zakelijke brief in het Engels schrijven. Niet alleen voorbeelden bij adres, aanhef, datum, afsluiting en ondertekeni…

Reageer op het artikel "Dear Sparkle - Kattenadvies voor en door katten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Avalon
Gepubliceerd: 26-06-2011
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Boeken
Special: Dierenboeken
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!