InfoNu.nl > Hobby en Overige > Boeken > Boekrecensie Nathalie gaat het maken
recensie

Boekrecensie Nathalie gaat het maken

Boekrecensie Nathalie gaat het maken Gebakken lucht? Een knappe kop, een mantelpakje en gevatte opmerkingen. Een vleugje parfum en een brede glimlach kan je ver brengen. Nathalie fietst door assessments, gesprekken en trainingen alsof het niets is. Ze vraagt zich dagelijks af: wanneer val ik door de mand?

Straight to the top

Vers van de universiteit, geboren netwerker, tachtig uren per week werken, dit is Nathalie. Eén van de vele hipo’s die carrièreland telt. Meesteres met powerpoint en spreadsheets en altijd strak in mantelpakje.

In den beginne is Nathalie nerveus, onzeker en afwachtend. De selectieprocedure is een zware kluif. Een gesprek, een assessment en een bundel testen. Tot haar eigen verbazing wordt ze aangenomen bij Walton Media, als trainee. De weg naar de top is kort maar steil. Er wordt flink wat verwacht van Nathalie.

Langzamerhand verandert Nathalie van onzeker kippetje in een pro actieve, efficiënte manager. De ‘overhemdenman’ (Nathalie’s baas) zorgt voor enige romance in haar drukke leventje. Toch vraagt ze zich stiekem nog steeds af of dit het nou allemaal is. Ze besluit ter ondersteuning nog een opleiding te volgen. Het MBA werpt z’n vruchten af.

Nathalie weet niet hoe ze het heeft, maar zelfs de reorganisatie is goed voor haar carrière. Het Kaapstadavontuur met de andere MBA studenten maakt plaats voor een onverwacht weekje New York. Nathalie ziet in dat een relatie met d’r baas niet goed zal uitpakken en maakt er abrupt een einde aan. Ze besluit een nieuwe uitdaging aan te gaan. Op naar een eigen business.

Het boek

Een populaire columnreeks uit de Intermediar mondt uit in een vlot boek over de start van een carrière van een zogenaamde hipo (high potential). Van der Kaa schreef deze column losjes gebaseerd op d’r eigen leven. Het boek leest makkelijk weg en zal veel carrièretijgers bekend in de oren klinken. Van der Kaa zet een hilarisch personage neer, maar dikt alcohol, overwerken en toevalligheden wel behoorlijk aan.

De auteur

Hille van der Kaa (1979) was werkzaam bij VNU als marketing manager. Onder het pseudoniem Nathalie schreef ze een column, die uitgroeide tot een van de populairste rubrieken van Intermediair. Na een MBA aan de universiteit van Nyenrode is Van der Kaa nu voor zichzelf begonnen.

  • Titel: Nathalie gaat het maken
  • Ondertitel: Een jaar uit het leven van een high potential
  • Auteur: Hille van der Kaa
  • Harde kaft, 144 bladzijden
  • ISBN: 978-90-5515-932-1
© 2009 - 2018 Inebakker, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Tour Down Under 2008De Australische rittenkoers is de eerste wedstrijd van het wielerseizoen. We geven u naast een korte inleiding een overz…
Ronde van Romandië 2008De ronde van Romandië situeert zich in het Franstalig gedeelte van Zwitserland. Recordhouder met het aantal overwinninge…
recensieBoekrecensie: Gossip&Gucci - Lauren WeisbergerGossip&Gucci is het tweede boek van Lauren Weisberger, de auteur van De Duivel Draagt Prada. In deze chicklit wordt het…
Een High Tea organiserenEen High Tea organiserenWil je eens wat leuks organiseren voor familie, vrienden of collega's, organiseer dan een High Tea. Een High Tea is over…
High school musicalHigh school musicalInmiddels heeft ook iedereen in Nederland het virus te pakken van 'High school musical'. In 2006 kwam het eerste deel va…
Bronnen en referenties
  • Bron: Kaa, van der, H. (2008) Nathalie gaat het maken. Amsterdam: Van Gennep.

Reageer op het artikel "Boekrecensie Nathalie gaat het maken"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Inebakker
Gepubliceerd: 05-03-2009
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Boeken
Bronnen en referenties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!