InfoNu.nl > Hobby en Overige > Boeken > Boekrecensie: Verboden Verleden - Isa Maron
recensie

Boekrecensie: Verboden Verleden - Isa Maron

Verboden Verleden is een thriller van de Nederlandse auteur Isa Maron waarin reisjournaliste Ariane te maken krijgt met een stalker en een verleden vol geheimen.

Het boek

Gegevens

  • Titel: Verboden Verleden
  • Auteur: Isa Maron
  • Uitgavejaar: 2010
  • ISBN: 978-90-495-0145-7
  • Uitgever: De Vliegende Hollander, Amsterdam

Inhoud

Als reisjournaliste heeft Ariane de laatste jaren de hele aardbol afgereisd maar een nieuwe carrière en een nieuwe exotische minnaar, Abhay, beloven haar de komende tijd thuis te houden. In Amsterdam wacht een stapel dreigbrieven van een volhardende stalker en haar familie vol geheimen op haar. Haar moeder die haar vanaf de eerste seconde op Nederlandse bodem weer opeist, doet haar beseffen waar ze de laatste jaren voor vluchtte.

De ontdekking van het lichaam van een oude bekende, Irma Van Laar, in de duinen zorgt ervoor dat ze niet langer wil vluchten. Ariane wil eindelijk antwoord krijgen op vragen die ze zich al jaren stelt en gaat bij familie en vrienden op zoek naar de geheimen die haar familie al dertig jaar met zich meedraagt. Tot haar grote teleurstelling en irritatie krijgt ze maar weinig antwoorden. En wil ze de familiegeheimen eigenlijk wel écht kennen?

Beoordeling

Het boek is vlot leesbaar dankzij de korte hoofdstukken. Ondanks dat het boek meer dan 300 pagina's bevat, zorgen de hoofdstukken van drie à vijf pagina's er voor dat het nooit een vervelende klus wordt. De vlotte schrijfstijl helpt uiteraard ook een handje. De auteur maakt gebruik van makkelijk taalgebruik. Soms worden er rare vergelijkingen gebruikt die nergens een aanknopingspunt hebben maar het wordt nooit echt storend.

Het verhaal wordt verteld in de derde persoon vanuit drie standpunten: dat van Ariane, van de agent die het onderzoek van Irma Van Laar voert en van de dader. Deze derde verteller wordt nooit bij naam genoemd, wel vertelt hij over vroegere moorden en hoe hij aan het moorden is gegaan. Het hele boek lang probeerde ik te raden wie de mysterieuze man zou kunnen zijn en dankzij enkele details uit het verhaal van Ariane en van de agent word je regelmatig op het verkeerde been gezet, waardoor het zeer spannend wordt.

Het verhaal wisselt zonder enige aanwijzing tussen heden en verleden. Dit is echter makkelijk te volgen, ook omdat het nooit in hetzelfde hoofdstuk gebeurt. Vaak weet je na enkele zinnen al of je je in het heden of het verleden bevindt.

Dit was het eerste boek van Isa Maron dat ik heb gelezen en ik ben aangenaam verrast. Het is een echte thriller die je tot op het einde op het puntje van je stoel doet zitten. Het leest als een trein en de schrijfstijl spoort je aan om telkens nog één hoofdstuk te lezen. Ik vind Verboden Verleden een grote aanrader!

De schrijver: Isa Maron

Isa Maron werd in 1965 geboren in Utrecht. Ze combineert het schrijven met haar onderneming in de Human Resources. Samen met haar man en vier kinderen woont ze momenteel in Amsterdam.

Pas op latere leeftijd begon Isa Maron te schrijven. In 2008 debuteerde ze met Passiespel, een thriller over een werkende moeder die in de ban raakt van haar SM-minnaar. Het boek won de prijs van ‘Beste Nederlandse Vrouwenthriller 2008‘. In 2010 volgden Verboden verleden en de minithriller Vrij Zwemmen. In 2011 kwam Schaduwkant uit, een thriller over een vrouw op de vlucht. Er verschenen verschillende korte verhalen van haar in verhalenbundels en in verschillende magazines, zoals Margriet.
© 2013 - 2019 Lilkim, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Terug naar de kust: de film!Terug naar de kust, een populaire thriller van de schrijfster Saskia Noort, is als film geproduceerd. In dit artikel lee…
Hoe schrijf je een thriller?Hoe schrijf je een thriller?Thrillers zijn erg geliefd bij het publiek. Zelf een echte pageturner schrijven is nog helemaal niet zo gemakkelijk, wan…
Top tien beste liedjes van Michael JacksonSinds de dood van Michael Jackson op 25 juni 2009, is er veel belangstelling ontstaan voor zijn muziek. Oude liedjes wer…
recensieBoekrecensie: Wisselgeld - Loes Den HollanderWisselgeld is de zevende literaire thriller van Loes den Hollander. In het boek leren we Lenie en Michael kennen, een op…
Bronnen en referenties
  • http://www.isamaron.nl/

Reageer op het artikel "Boekrecensie: Verboden Verleden - Isa Maron"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Lilkim
Gepubliceerd: 04-12-2013
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Boeken
Bronnen en referenties: 1
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!