InfoNu.nl > Hobby en Overige > Speelgoed > LEGO World Utrecht 2015: korting, kaarten, openingstijden

LEGO World Utrecht 2015: korting, kaarten, openingstijden

LEGO World Utrecht 2015: korting, kaarten, openingstijden LEGO World 2015: van 21 oktober tot en met 27 oktober. Het allergrootste LEGO evenement van de wereld wordt ieder jaar (15e keer) in Utrecht (Jaarbeurs) georganiseerd in de herfstvakantie. Korting op de entreeprijs kun je krijgen als je lid bent van LEGO Club. Kaarten kun je het beste aanschaffen in de voorverkoop, aan de kassa is namelijk een beperkte beschikbaarheid van tickets/kaarten. In dit artikel informatie over: datum, adresgegevens, bereikbaarheid, parkeren, openingstijden, kopen van kaarten, prijs van een kaartje, kortingsacties en het programma.

Inhoud artikel


Betekenis van het woord LEGO

Het woord lego komt van de Deense woorden leg godt (speel goed). En van dit speelgoed kun je genieten tijdens LEGO World!

Wanneer is LEGO World 2015?

Het evenement wordt dit jaar (2015) gehouden van woensdag 21 oktober tot en met dinsdag 27 oktober, er wordt ieder jaar rekening gehouden met de herfstvakantie van de verschillende regio's.

Adresgegevens Jaarbeurs Utrecht

Jaarbeurs
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
Telefoon: 030-295 59 11
Mail: info@jaarbeurs.nl


Openingstijden LEGO World

DagDatumOpeningstijden
Woensdag21 oktober 201510.00 uur tot 17.00 uur
Donderdag22 oktober 201510.00 uur tot 17.00 uur
Vrijdag23 oktober 201510.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag24 oktober 201510.00 uur tot 17.00 uur
Zondag25 oktober 201510.00 uur tot 17.00 uur
Maandag26 oktober 201510.00 uur tot 17.00 uur
Dinsdag27 oktober 201510.00 uur tot 17.00 uur

Wat kost een bezoek aan LEGO World, kaarten, tickets 2015?

Ticket (kaart)Prijs
Ticket (kaart) in voorverkoop19,50 euro*
Kinderen tot en met 2 jaargratis
Ticket (kaart) bij kassa**25,00 euro
* inclusief servicekosten
** beperkte beschikbaarheid!

Je kunt kaarten bestellen via de website van LEGO World, nadat je betaald hebt, kun je de de tickets uitprinten. Op ieder ticket staat een unieke barcode. Tickets kun je ook kopen bij winkels van Intertoys. Er is een beperkte beschikbaarheid aan tickets bij de kassa, dus wil je zeker zijn van kaarten, dan kun je deze beter in de voorverkoop aanschaffen. Ben je de mail kwijt voordat je de entreebewijzen hebt uitgeprint dan kun je een mail sturen naar customerservice@paylogic.nl. Vermeld de naam waaronder je de tickets hebt besteld, het evenement en de datum waarop ze zijn besteld. Je krijgt dan heel snel opnieuw een bevestigingsmail.

Korting LEGO World: LEGO Club

Let op kortingsacties! Ben je als kind lid van LEGO Club dan krijg je 2,50 euro korting op een toegangskaart. Per lidmaatschapsnummer kun je maximaal 4 kaartjes met korting bestellen. Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen. Ga naar de online ticketservice, via de website van legoworld en kies voor het item legoclub. Zorg ervoor dat je je lidmaatschapsnummer bij de hand hebt, je vindt dit nummer aan de achterkant van het magazine dat leden een paar keer per jaar ontvangen. Volg de online instructies op. Let ook op acties bij de ANWB.

Bereikbaarheid LEGO World: trein, auto, mindervaliden

De Jaarbeurs ligt naast het Centraal Station in Utrecht. LEGO World is goed bereikbaar per openbaar vervoer en per auto.
Trein: volg vanaf het Centraal Station de borden Jaarbeursplein, in een minuut of zeven loop je naar het hallencomplex.
Auto, parkeren: volg vanaf ring Utrecht de blauwe ANWB borden met de aanduiding Jaarbeurs. Er is voldoende parkeerruimte: in het centrum van Utrecht en op het eigen terrein. Op de website van LEGO World vind je een plattegrond van de parkeerterreinen, ook de looproutes en de looptijden.
Mindervaliden: je kunt op het terrein terecht met een speciale parkeerkaart. Bij de terugreis kun je je melden aan intercom, je wordt dan verder geholpen. Op de website van LEGO World kun je kijken welk terrein het meest geschikt is voor het bezoek.

Parkeren bij Jaarbeurs Utrecht

Bij de Jaarbeurs Utrecht betaal je per uur (of een gedeelte van een uur) en je betaalt pas als weer weggaat (je loopt dus nooit het gevaar een parkeerboete te krijgen). Het parkeertarief van de Jaarbeurs Utrecht is 3,50 euro per uur, met een maximum van 14 euro voor de gehele dag. Het is ook mogelijk om vooraf (online) een parkeerplaats reserveren. Je bent dan altijd zeker van een plek en je bent iets voordeliger uit: een dagkaart kost 13 euro. Parkeren met een online gereserveerde parkeerkaart kan op de parkeerterreinen P3 en P4. Heb je vragen over parkeren bij Jaarbeurs Utrecht, stuur dan een mail naar parkeren@jaarbeurs.nl.

Actie van de Nederlandse Spoorwegen: tickets met korting

Nagenoeg ieder jaar hebben de Nederlandse Spoorwegen (NS) een actie om goedkoop met de trein naar het evenement te komen. Houd de website van LEGO World in de gaten of kijk op de website van de NS.

Mensen in een rolstoel LEGO World

LEGO World is rolstoeltoegankelijk, je hebt overal ruime paden, alles is goed te bereiken, geen drempels. Er zijn rolstoeltoiletten aanwezig, dit staat duidelijk aangegeven in de hallen. Ik raad mensen in een rolstoel wel aan om 's morgens om 10.00 uur te komen, later op de dag wordt het meestal een stuk drukker.

Gezinnen met kleine kinderen

LEGO World is ruim opgezet, een kind in een kinder/wandelwagen is geen probleem. Wel kun je beter vroeg op de dag komen, in de middag wordt het meestal drukker. Er is een verschoonruimte aanwezig, deze wordt aangegeven op de borden in de hallen en op de plattegrond.

Kindje kwijt punten

Bij de entree worden er bandjes uitgedeeld voor kinderen, schrijf er je mobiel nummer op. Wordt er een kind gevonden die zijn of haar ouders, begeleiders kwijt is, dan wordt het naar een Kindje kwijt punt gebracht. Er zijn twee van deze punten, zie plattegrond die je bij aankomst krijgt.

Eten en drinken op LEGO World

Je mag eigen eten en drinken meenemen naar het evenement. Fijn dat het is toegestaan om dit ook te nuttigen op de catering terrassen waar je ook dingen kunt kopen. Overal op LEGO World kun je betalen met contant geld en met PIN.

Programma LEGO World 2015

 • Miljoenen legostenen!
 • Minifiguur-ruilhoek: breng je dubbele LEGO minifiguurtjes mee
 • Ontdek de hoogste LEGO Toren ter wereld!
 • Levensgrote bouwwerken
 • Bouwwedstrijden en coole prijzen
 • Test je Ninja-moves
 • Bioscoop
 • LEGO Duplo: voor de allerkleinsten. Ouders kunnen lekker zitten, terwijl de kinderen spelen.
 • Optredens.

Toiletten LEGO World

Er zijn op meerdere plaatsen toiletten, de ruimtes worden goed bijgehouden. Rolstoeltoiletten en verschoonplaatsen voor kinderen zijn aanwezig en staan ook duidelijk aangegeven.

Honden LEGO World

Honden zijn niet toegestaan, tenzij het om een blindengeleidehond gaat (vraag dit voor de zekerheid van tevoren na).

Gevonden voorwerpen, verloren voorwerpen Jaarbeurs

Ben je iets verloren op de Jaarbeurs dan is er een mooi systeem om te kijken of het gevonden is. Bankpasjes, kledingstukken en nog veel meer kun je terugvinden op ilost.nl/org/jaarbeurs. Er staat zelfs per voorwerp een foto bij!

Locatie Jaarbeurs Utrecht


Lees verder

© 2010 - 2015 Wolfje02, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
LEGO World 2015: kaarten, openingstijden en bereikbaarheidLEGO World 2015: kaarten, openingstijden en bereikbaarheidVan 21 tot en met 27 oktober 2015 wordt in de Jaarbeurs te Utrecht weer LEGO World georganiseerd. Dit evenement staat in…
Jaarbeurs Utrecht: adres, route, parkeren en bereikbaarheidJaarbeurs Utrecht: adres, route, parkeren en bereikbaarheidDe Jaarbeurs in Utrecht is een multifunctionele beurzen- en evenementenlocatie in het hart van Nederland en biedt voor i…
Lego (speelgoed)Lego (speelgoed)Lego bestaat uit kleine onderdelen, de zogenoemde Legoblokjes. Dit speelgoed dat is uitgevonden door de Deen Ole Kirk Ch…
Motorbeurs 2016: datum, openingstijden, kaarten en kortingMotorbeurs 2016: datum, openingstijden, kaarten en kortingDe Utrechtse Jaarbeurs staat van 18 februari tot en met 21 februari 2016 in het teken van motors. Op dat moment vindt na…
Firstlook 2015: openingstijden, kaarten en kortingFirstlook 2015: openingstijden, kaarten en kortingHet grootste evenement in Nederland en België op het gebied van games en gadgets is Firstlook. Firstlook wordt georganis…
Bronnen en referenties
 • https://www.legoworld.nl
 • http://www.youtech.nl
 • http://www.anwb.nl
 • LEGO-steentjes.dhtml

Reageer op het artikel "LEGO World Utrecht 2015: korting, kaarten, openingstijden"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reactie

Silva, 13-10-2011 12:08 #1
SUPER! Dat kan je niet missen!

Infoteur: Wolfje02
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Speelgoed
Special: Lego
Bronnen en referenties: 4
Reacties: 1
Schrijf mee!