Marsepein figuurtjes maken: feestvarkens voor verjaardag

Marsepein figuurtjes maken: feestvarkens voor verjaardag Bijna jarig? Dan kun je zelf een taart of cupcakes maken. Extra leuk is natuurlijk om je taart of cupcake te decoreren, bijvoorbeeld met echte feestvarkens. Deze varkens zullen zeker in de smaak vallen bij je bezoek. Varkentjes dus van marsepein die in de feeststemming zijn. Hoe maak je deze varkens van marsepein voor je verjaardag?

Cupcakes en taarten decoreren

Cupcakes en taarten decoreren is een leuke hobby en mensen zullen hun ogen uitkijken als je een taart of cupcake decoreert. Het decoreren van cupcakes en taarten kan met marsepein, fondant en snoepdecoraties. Je kunt ook figuurtjes maken van marsepein en fondant die bovenop een taart of cupcake worden gezet. Leuk om te maken, uit te delen of cadeau te geven.

Feestvarkens van marsepein

Van marsepein (maar ook fondant) kun je leuke varkentjes maken die perfect bij een verjaardag passen. Echte feestvarkens. De varkentjes kunnen worden gemaakt met cadeautjes en hierdoor zien ze er extra feestelijk uit.

Wat heb je nodig?

Om de feestvarkens te maken heb je het volgende nodig:

  • Roze marsepein
  • Marsepein in leuke kleurtjes
  • Stift met eetbare zwarte inkt (of zwarte marsepein)
  • Deegroller
  • Mesje
  • Beetje water
  • Poedersuiker

Feestvarken van marsepein maken

Hieronder zie je stap voor stap hoe de varkens gemaakt kunnen worden. Onder de foto’s staat een duidelijke uitleg, zodat iedereen de varkens kan maken. Zowel geschikt voor de beginners als de gevorderden.


Hoofd
Maak van roze marsepein een bol voor het gezicht en maak ook twee ovaal-vormige stukjes die je met de deegroller of met je vingers wat platter maakt. Je kunt nu de zijkanten van de oren naar elkaar vouwen. Daarna plak je de oren op het hoofd van het varken. Ook maak je nog een klein, plat rondje van roze marsepein. Deze plak je op het hoofd op de plek van de neus en vervolgens maak je er met een mesje twee kleine streepjes in de neus voor de neusgaten. Er zijn speciale stiften die je kunt gebruiken om te tekenen op marsepein. Deze stift heeft eetbare inkt. Met zo'n stift kun je een gezichtje tekenen voor het varken. Daarna maak je een grotere bol van marsepein, in de vorm van een ovaal. Deze is voor het lichaam van het varken.



Lichaam
Maak vier poten, door een soort worm van roze marsepein te maken. Deze snijd je in vier gelijke stukken. Aan het uiteinde van de poot snijd je een klein gleufje, voor een echte varkenspoot. De poten kun je met wat water aan het lichaam plakken De staart van het varken maak je van een heel dun wormpje van roze marsepein. Deze krul je op, zodat het op een staart lijkt. Deze plak je met wat water aan de achterkant van het varken Als laatste plak je het hoofd op het lichaam met wat water. Je kunt ook een cocktailprikker gebruiken, zodat alles wat steviger blijft staan.


Cadeau
Maak van een leuke kleur marsepein een vierkantje. Een rondje kan ook. Zorg dat het cadeautje een juiste maat heeft, vergeleken met het varken.Pak nu een andere kleur die je gebruikt als strik. Hier maak je een heel dun wormpje van, dat je vervolgens plat maakt met de deegroller. Dit kun je om het cadeau vouwen, zodat het op een lint lijkt. Gebruik nog een stuk van je wormpje om er een strik mee te maken, door er een 8-figuur van te maken. Daarna plak je het pakketje aan het varken, zodat het bijvoorbeeld lijkt alsof hij het in zijn poten heeft. Je kunt het cadeautje ook naast hem zetten of bijvoorbeeld los op de cupcake of de taart erbij.


Handige tips

  • De figuurtjes kun je met cocktailprikker op de taart of cupcake zetten. Het figuurtje blijft dan heel stabiel staan.
  • De marsepein moet goed gekneed worden voordat je deze gebruikt
  • Om stukjes aan elkaar te plakken gebruik je wat water
  • Plakt de marsepein teveel? Dan kun je poedersuiker gebruiken

Afwisselingen in de varkens

Een varken kan rechtop zitten, op zijn rug liggen of zelfs staan. Ook de gezichtsuitdrukkingen kun je aanpassen. Daarbij kun je in plaats van een cadeautje natuurlijk ook een ander voorwerp kiezen. Maak bijvoorbeeld een feestmutsje of iets anders feestelijks. Wees vooral creatief, alles kan en als het niet lukt, probeer je het opnieuw!

Voorbeeld

Op de foto kun je een voorbeeld zien van de feestvarkens op cupcakes. Er zijn verschillende soorten varkentjes gemaakt, om te laten zien wat er zoal mogelijk is. Door op de foto te klikken, kun je het voorbeeld groter bekijken.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Soorten marsepeinMarsepein is voor jong en oud een prachtig product om mee te werken. Je kan er van alles mee maken, zoals leuke Sinterkl…
Taart decoreren: marsepein of fondant?Ga je taarten of cupcakes decoreren? Dan heb je de keuze uit marsepein en fondant. Hiermee kun je mooie kleurrijke lagen…
Taarten of cupcakes decoreren met marsepein of fondantTaarten of cupcakes decoreren met marsepein of fondantTaarten decoreren kan op verschillende manieren; wat is er allemaal mogelijk? Je kunt je taart bijvoorbeeld decoreren me…
Taarten decoreren: makkelijke dieren om te boetserenWil jij taarten gaan decoreren en dieren boetseren? Het boetseren van dieren is niet gemakkelijk, maar er zijn wel enkel…

Wenskaarten: wat kan je doen met knopen?Wenskaarten: wat kan je doen met knopen?Een hele doos knopen en niet weten wat er mee doen? Een tof kaartje waar iets aan ontbreekt? De ideale combinatie! Met k…
Zelf bruisballen makenZelf bruisballen makenBruisballen zijn fijn voor in bad. Je komt heerlijk tot rust wanneer je in het water stapt met een bruisende bal die het…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 08-07-2015
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Hobby
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.