Marsepein figuurtjes maken: Super Mario

Marsepein figuurtjes maken: Super Mario Super Mario is immens populair en de figuurtjes uit de games kunnen ook heel goed worden gebruikt op cupcakes of taarten. Je kunt deze bijvoorbeeld serveren bij een themafeestje voor kinderen. Iedereen zal deze lekkernijen geweldig vinden en ze met veel smaak eten. Hoe kun je marsepein figuren boetseren van Super Mario?

Taarten en cupcakes decoreren

Het is erg leuk om taarten of cupcakes te decoreren. Je kunt dit als verjaardagscadeau geven of op tafel zetten tijdens een verjaardag of gezellig samenzijn met vrienden of familie. Er zijn heel veel manieren om je taart of cupcakes te decoreren. Zo worden er bijvoorbeeld figuurtjes geboetseerd van marsepein of fondant. Deze figuurtjes kunnen op een cupcake of taart worden gezet.

Super Mario van marsepein

Super Mario kan prima op een cupcake of taart worden gezet. En er zijn erg veel figuurtjes die erg gemakkelijk te maken zijn. Hoe maak je Goomba, de Shroom en de vele andere figuurtjes die in de Mario spellen voorbij komen? Maak een leuke themataart of themacupcakes die helemaal in de stijl van Mario passen.

Wat heb je nodig?

  • Marsepein in verschillende kleuren
  • Deegroller
  • Mesje
  • Wat water

Tips:

Als je geen marsepein hebt, kun je ook voor fondant kiezen. Blanke marsepein kan tevens worden gekleurd met eetbare kleurstof. Je kunt dan zelf bepalen hoe de kleur eruit komt te zien.

Super Mario maken

Hieronder zie je stap voor stap hoe je figuurtjes kunt maken die in de spelletjes van Mario zitten. Er staan foto’s bij met uitleg, om makkelijk ook de figuurtjes na te maken. Er zijn nog veel meer figuren bekend van Mario, dus je zou je taart of cupcakes nog verder uit kunnen breiden.



Mushroom
Maak van witte marsepein de stam van de paddenstoel. Dit kun je doen door een bol te maken en deze wat platter te duwen, zodat het meer een cilinder wordt. Maak nu de hoed voor de paddenstoel. Dit maak je met rode marsepein (tip: groen kan ook!). Ook nu kun je beginnen met het maken van een bal en deze een beetje plat te drukken. Met wat water kun je de stam en de hoed op elkaar plakken. Met witte marsepein kun je stippen maken. Deze maak je door kleine bolletjes te draaien en deze plat te maken. Met wat water kun je ze vastplakken. Voor de oogjes snijd je twee vierkantjes; deze kunnen met water worden vastgeplakt.



Bob-omb
Maak van zwarte marsepein een bolletje en zorg dat er bovenaan een stukje uitsteekt, een beetje in de vorm zoals een ui. Maak nu van oranje marsepein twee voetjes. Zorg dat ze ongeveer even groot zijn en plak ze met wat water op het balletje, een beetje aan de onderkant, zodat het lijkt alsof de bob-omb op de grond zit. Met oranje marsepein maak je nu een soort worstje. Dit doe je door een balletje over de tafel of tussen je handen te rollen. Maak er nu een soort sleutel van, vergelijkbaar met de afbeelding hierboven.
Plak de sleutel aan de achterkant van de bob-omb met wat water. Maak de vorm wat platter, zodat het echt op een sleutel lijkt. Nu kun je met witte marsepein de oogjes maken. Maak twee bolletjes en sla ze plat. Nu kun je ook de pupillen maken, door twee kleinere zwarte bolletjes plat te maken. Je kunt alles op elkaar plakken met wat water. Ook maak je de lont voor de bom. Deze maak je met een klein worstje van witte marsepein die je tussen je handen hebt gerold. Plak deze aan het uiteinde van de bom.



Goomba
Maak van bruine marsepein een bolletje en zorg dat deze de vorm heeft van een soort paddenstoel. Nu maak je met witte marsepein een cilinder en deze plak je onder de bruine marsepein met wat water. Met bruine marsepein maak je twee voetjes die ongeveer even groot zijn. Deze plak je onderaan de Goomba. Met witte en zwarte marsepein kun je het gezichtje van de Goomba maken. Vooral belangrijk en kenmerkend zijn de tanden en de wenkbrauwen. Deze kun je maken met door de marsepein als een soort worstje tussen je vingers te laten rollen. De ogen maak je door kleine balletjes te draaien en deze plat te slaan. Je kunt alles vastplakken met een beetje water.


Piranha-plant
Maak een cilindervorm van groene marsepein. Dit doe je door een bolletje te maken en het dan in een cilindervorm te kneden. Daarna snijd je een reepje groen uit marsepein die je met de deegroller plat hebt gemaakt. Dit reepje plak je bovenaan om de rand. Met wat water kun je het vastplakken. Nu maak je een bol van rode marsepein. Met een mesje snijd je een hoekje uit de bol, zodat het op een openstaande plantenbek lijkt.Met witte marsepein maak je een soort worstje. Dit kun je tussen je handen of op de tafel maken door te rollen. De witte marsepein plak je over de rand van de openstaande bek.
Maak witte stippen voor op de plant. Deze maak je door kleine bolletjes te draaien en deze plat te drukken met je vingers. Je kunt ze vastplakken met wat water.Met groen (leuk is om een iets donkere kleur groen te pakken dan de buis) maak je nu wat blaadjes. deze kun je uitsnijden uit een stukje marsepein dat je met de deegroller plat hebt gerold. Daarna duw je beide kanten een beetje bij elkaar. De blaadjes plak je op de buis en daarna kun je de plant zelf op de buis plakken.


Handige tips

  • Als je een cocktailprikker in de figuurtjes steekt, kun je ze stevig op een taart of cupcake zetten zonder dat ze omvallen.
  • Kneed de marsepein altijd goed, het is dan gemakkelijker om te boetseren
  • Met wat poedersuiker voorkom je dat de marsepein gaat plakken

Voorbeeld Mario cupcakes

Op de foto zie je een voorbeeld van de figuurtjes op cupcakes. Natuurlijk kunnen ze ook op een taart worden gezet. De figuurtjes zijn op de cupcakes gezet met een cocktailprikker. Hierdoor staan ze stabieler.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nintendo's MarioNintendo's MarioMario is een van de bekendste figuren binnen de Game-wereld. Mario is zelfs de mascotte van het merk Nintendo, maar hoe…
De geschiedenis van Mario BrosDe geschiedenis van Mario BrosLees hier alles over de boeiende geschiedenis van Super Mario Bros. Hier vind je alles over de eerste games en de ontwik…
Soorten marsepeinMarsepein is voor jong en oud een prachtig product om mee te werken. Je kan er van alles mee maken, zoals leuke Sinterkl…
Taart decoreren: marsepein of fondant?Ga je taarten of cupcakes decoreren? Dan heb je de keuze uit marsepein en fondant. Hiermee kun je mooie kleurrijke lagen…

Origami kraanvogel vouwenOrigami kraanvogel vouwenVoor de Japanners is de kraanvogels het symbool voor geluk en gezondheid. Er is een oude traditie dat wanneer iemand 100…
Licht voor donkere dagen: lampen van papierVoor sombere najaarsdagen en donkere wintermaanden, is een gezellige sfeer in huis heel belangrijk en die creëert u heel…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 08-07-2015
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Hobby
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.