InfoNu.nl > Hobby en Overige > Hobby > Google-gedichten

Google-gedichten

Google-gedichten Een nieuwe rage is geboren, het maken van Google-gedichten. Veel hoef je er niet voor te kunnen en wat je er voor moet doen is weinig, maar de resultaten zijn verrassend, grappig en verslavend. De Google-gedichten worden verzameld op een website van googlegedichten.nl. In maart 2013 komt het Google-gedicht opeens volop in de belangstelling. Taalliefhebbers smullen ervan.

Google-gedicht

Een Google-gedicht is niet een gedicht dat je zelf schrijft. De Google-dichter hoeft niet meer te doen dan een zoekwoord of een paar zoekwoorden in te geven bij Google en dan te kijken welke suggesties Google geeft. Zonder problemen levert de zoekmachine zelf het materiaal dat een mooi Google-gedicht oplevert.
Wie bijvoorbeeld intikt Google is krijgt het volgende Google-gedicht:
Google is
Google is your friend
Google is evil
Google is your best friend
Google is watching you

Dit Google-gedicht is ingezonden door Aloes.
Klaar is het gedicht. Stuur de screenshot naar de website www.googlegedichten.nl en de beheerder van de website publiceert hem wellicht op de site. De website verzamelt de gedichten en ontsluit ze voor groot publiek. Iedereen kan meegenieten van de grappige google-vondsten en het daagt enorm uit om het zelf eens te gaan proberen.

Website

Het bedrijf Web&Media zette de website googlegedichten.nl op. De door Google gegenereerde gedichten worden via de website verzameld en gedeeld. Een suggestie voor een nieuwe Google-gedicht kan via de website worden opgestuurd of via de facebook-pagina facebook.com/googlegedichten.

Ondernemer

De eigenaar van de website is de ondernemer Mark Kwebeman uit Oud Annerveen. Sinds begin maart 2013 heeft hij de website, geïnspireerd op een soortgelijke site in Engeland. De ondernemer is zelf geen dichter of taalvirtuoos, hij vindt de vondsten vooral grappig. Hij bouwde de website zelf en heeft er meteen al veel succes mee nadat een Volkskrant-journalist hem ontdekte en er over schreef. Via social media en krantenartikelen kwam er een hausse aan publiciteit die leidde tot honderden websitebezoekers per dag.

Poëzie

De Google-gedichten zullen niet worden gepubliceerd in een gedichtenbundel. Het blijft voornamelijk een grappige website die mensen kan inspireren. De gedichten slaan soms nergens op en soms zijn ze buitengewoon aardig, maar poëzie is het niet. De ondernemer heeft verder geen doel met zijn website. Hij wil er via advertenties wat geld mee verdienen, zoals dat met zoveel website gebeurt. wat hij daarvoor nodigt heeft zijn heel veel bezoekers en daar helpt de aandacht in de media enorm bij.

Taalliefhebbers

De website kan zich verheugen in een groeiende schare bezoekers, waarvan een aantal de website verslavend vindt en er meermalen naartoe surft. Het zijn vooral taalliefhebbers en mensen die de grap van de originele vondsten inzien, die kijken naar de Google-gedichten die anderen instuurden.

Google-gedicht

Een eiland
Een eiland in zee
Een eiland
Een eiland kopen
Een eiland in een weiland
Koningin Beatrix
Koningin Beatrix gaat
Koningin Beatrix gaat aftreden
Koningin Beatrix gaat weg
Wanneer gaat Koningin Beatrix aftreden

Lees verder

© 2013 - 2017 Sjaanfanameland, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Google Mini, Google bedrijfsoplossingDe Google Mini is een nieuwe versie van bedrijfsoplossingen: zoeken met Google naar (verborgen en vergeten) digitale bes…
Website aanmelden bij GoogleWebsite aanmelden bij GoogleJe eigen website aanmelden bij Google roepen een paar vragen op: is het nog noodzakelijk om je website aan te melden bij…
Hoe verwijder je je Google plus-account?Hoe verwijder je je Google plus-account?Google+ is een sociale netwerksite geleverd door Google. Wanneer je je voor een van de diensten van Google hebt aangemel…
Google Translate  gratis online vertalen met GoogleGoogle Translate gratis online vertalen met GoogleGoogle Translate is een van de vele, gratis beschikbare programma van Google, de grootste zoekmachine ter wereld. Met Go…
Google Goggles: visuele zoekmachineZoekmachine Google heeft met Google Goggles een geheel nieuwe zoekmachine in de maak. Google Goggles zoekt niet op woord…
Bronnen en referenties
  • Dagblad van het Noorden
  • www.googlegedichten.nl
  • www.webenmedia.nl
  • www.reformatorischdagblad.nl
  • www.google.nl
  • Persbureau Ameland

Reageer op het artikel "Google-gedichten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Sjaanfanameland
Laatste update: 30-06-2015
Gepubliceerd: 16-03-2013
Rubriek: Hobby en Overige
Subrubriek: Hobby
Special: Taalbijzonderheden
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!